VEȘTI ȘI MAI PROASTE DE LA METEOROLOGI! COD GALBEN de vânt puternic și NINSORI în șapte județe din țară

2162
VEȘTI ȘI MAI PROASTE DE LA METEOROLOGI! COD GALBEN de vânt puternic și NINSORI în șapte județe din țară - prognozameteoninsorisiviscolinbu-1509170702.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineață, avertizări cod galben de vânt puternic și ninsoare pentru zona de munte a șapte județe din sudul și sud-vestul țării. De altfel, meteorologii au avertizat că de sâmbătă și până duminică dimineața va fi vânt puternic în special în sud-vestul și centrul țării, iar la munte va ninge viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă.

Avertizarea emisă sâmbătă dimineață de Administrația Națională de Meteorologie vizează județele Vâlcea, Prahova, Argeș, Dâmbovița, Caraș-Severin, Mehedinți și Gorj și este valabilă până la ora 11.00 în Vâlcea, Prahova, Argeș și Dâmbovița și până la ora 9.00 în restul județelor.

Astfel, în acest interval, în zona de munte a acestor județe, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 70 - 80 de kilometri la oră, precum și ninsoare.

Meteorologii au anunțat intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte și disconfort termic de vineri de la ora 21:00 până luni la ora 23:00.

Potrivit ANM, din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, în special, la altitudini de peste 1600 de metri, rafalele vor depăși 65-70 de kilometri la oră, iar pe creste 80-90 kilometri la oră. Trecător, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare.

În zona de munte va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent.

Temperaturile vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece, precizează ANM, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Octombrie 2017
Stire din Social : Cod galben de ceață, la Constanța
Marţi, 24 Octombrie 2017
Stire din Social : CONSTANȚA, SUB AVERTIZARE METEO!
Marţi, 24 Octombrie 2017
Stire din Social : Cum va fi vremea astăzi, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5536 secunde