€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

VEȘTI BUNE PENTRU ELEVI! Vor primi fructe și legume proaspete

Ştire online publicată Luni, 05 Martie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, azi, decretele de promulgare a trei legi, între care cea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene, scrie Agerpres.


Această lege are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la Programul pentru școli al UE, din perspectiva stabilirii măsurilor menite să permită aplicarea reglementărilor incidente ale Uniunii, corelativ obiectivelor politicii europene în domeniu.

Mai exact, proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce privește acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea și distribuția de fructe și legume proaspete, în special banane, de fructe și legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe și legume în școli.

În expunerea de motive se menționează că s-au unificat programele de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, respectiv de distruibuire a laptelui în școli, în Programul pentru școli, sub aceleași reguli și principii de implemnetare. ”Tendința de scădere a consumului de fructe și legume proaspete, și de produse lactate, în rândul copiilor, precum și persistența fenomenului de obezitate infantilă, cauzată de obiceiuri alimentare nesănătoase, se poate corecta prin acest program”, se menționeză în document.Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7872 secunde