Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu aduc folk-ul de colecție la Constanța

563
Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu aduc folk-ul de colecție la Constanța - folkk-1547999106.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt așteptați joi, 24 ianuarie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski", la un concert al "generației în blugi și adidași", organizat de Asociația "Constanța Rock 89". 


Sub denumirea "Folk de Colecție", trei nume mari ale acestui gen muzical, artiști consacrați, vor susține recitaluri live, cântând despre viață, prietenie și iubire, într-un concert extraordinar. Aceștia sunt Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu. Cu această ocazie, artiștii le vor reaminti celor prezenți refrenele mult iubite ale muzicii folk. 


Vasile Șeicaru a debutat în formația "Cristal", ca solist vocal în 1970. Opt ani mai târziu, a devenit membru al Cenaclului "Flacăra", iar din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare. 
Ducu Bertzi a debutat în anul 1976, la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul "Flacăra" a avut loc în toamna anului 1979, când a lansat cântecul "Când s-o-mpărțât norocul". De-a lungul timpului, el a susținut peste 4.500 de concerte, atât în țară, cât și în străinătate. 


La rândul său, Victor Socaciu a debutat în 1970, cu trupa rock "Zodiac", iar în Cenaclul "Flacăra" a ajuns în anul 1974, cu piesa "Ținta". În anul 1982, a părăsit cenaclul pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. După aceea, artistul a efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale. În plus, el a primit, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", "pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2992 secunde