Valeriu Gheorghiţă: Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare au peste 65 de ani

270
Valeriu Gheorghiţă: Peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare au peste 65 de ani - valeriugheorghita2govro-1610995701.jpg

Articole recomandate

Coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că peste 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare prin intermediul platformei informatice aparţin grupei de vârstă de peste 65 de ani sau sunt persoane cu boli cronice şi aproximativ 25% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale.


"Peste 75% din persoanele deja programate, şi vorbim de peste 275.000 de persoane deja programate în platforma de programare, sunt persoane care aparţin grupei de vârstă de peste 65 de ani sau persoane cu boli cronice şi până la 25% sunt persoane care deservesc activităţi esenţiale", a spus medicul militar, într-o dezbatere organizată de Colegiul Medicilor din România în parteneriat cu TVR.


Potrivit acestuia, persoanelor cu boli cronice li s-ar putea da posibilitatea să fie programate individual sau de către aparţinători, prezentând la centrul de vaccinare o scrisoare medicală sau un bilet de externare din spital care atestă că persoana respectivă are o boală cronică.


"Din păcate, baza de date a CNAS nu este suficient de consistentă şi sunt o serie de persoane care nu s-au regăsit în acea bază de date. Din acest punct de vedere, există alte modalităţi prin care respectivele persoane se pot programa şi anume prin call-center pot suna direct la numărul de telefon unic şi se pot programa direct la un centru de vaccinare. De asemenea, încercăm să facem pe cât de repede posibil posibilitatea ca orice persoană care se cunoaşte în evidenţă cu boli cronice să poată să fie programată individual sau prin aparţinători, asumând că acea persoană are boală cronică şi prezentând la centru de vaccinare o scrisoare medicală mai veche sau un bilet de externare din spital care atestă că într-adevăr persoana respectivă are o boală cronică", a explicat Gheorghiţă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4683 secunde