Valeriu Gheorghiţă: Avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare

198
Valeriu Gheorghiţă: Avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare - valeriugheorghita-1611067046.jpg

Articole recomandate

Un număr de 299 de centre de vaccinare, totalizând 487 de puncte de vaccinare, sunt disponibile pentru etapa a II-a, a precizat marţi coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă.


"În ceea ce priveşte etapa a doua de vaccinare, după cum ştim a început pe data de 15 ianuarie cu vaccinarea personalului şi a beneficiarilor din centrele medico-sociale şi centrele rezidenţiale. În data de 18 ianuarie, la ora 17,00, erau vaccinate 7.694 de persoane din centrele medico-sociale, din 34 de judeţe. La acest moment avem active 659 de centre de vaccinare, totalizând 933 de cabinete de vaccinare, de puncte de vaccinare. Pentru etapa a doua, strict pentru etapa a doua, avem 299 de centre, totalizând 487 de fluxuri de vaccinare sau puncte de vaccinare. Restul centrelor continuă activitatea pentru finalizarea etapei unu de vaccinare", a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


El a adăugat că platforma de programare a fost pusă în funcţiune începând cu data de 15 ianuarie pentru beneficiarii etapei a II-a de vaccinare.


"Avem persoanele vulnerabile, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, iar pentru această categorie există cinci modalităţi diferite de programare (...). Persoanele care au vârsta sub 65 de ani şi se cunosc în evidenţă cu boli cronice, care au fost incluse în categoria persoanelor şi a bolilor cronice, respectiv eligibile pentru etapa a II-a a strategiei de vaccinare, se pot programa de asemenea prin mai multe modalităţi.(...) În ceea ce priveşte personalul care deserveşte activităţi esenţiale pentru infrastructura critică a statului, modalitatea de programare se face prin intermediul angajatorului", a amintit Valeriu Gheorghiţă.


El a precizat că din data de 15 ianuarie au fost programate 340.573 de persoane, prin intermediul serviciului de call center fiind programate circa 16% dintre aceste persoane, prin intermediul medicului de familie sau curant - circa 12%, individual sau prin aparţinători - aproximativ 44%, iar prin intermediul angajatorilor - 28 % dintre persoane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5592 secunde