Valabilitatea cardurilor de sănătate, prelungită cu șapte ani

196

Articole de la același autor

Valabilitatea cardurilor de sănătate a fost prelungită cu încă șapte ani, au anunțat reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

"Guvernul a aprobat o hotărâre care prevede că, începând din iulie 2020, se generează și se rescriu noi certificate digitale pentru cardurile naționale de asigurări de sănătate, emise până la data de 31 decembrie 2014. Termenul de valabilitate al acestor carduri este de șapte ani de la data rescrierii certificatului", se arată într-un comunicat al CNAS.

Reglementarea vine în contextul în care valabilitatea certificatelor ar fi expirat în 2020, pentru aproximativ 4,2 milioane de carduri, iar în 2021, pentru alte 10 milioane de carduri.

"Soluția de prelungire a certificatelor inscripționate pe cardurile naționale va face economii substanțiale, de peste 30 de milioane de euro, binevenite în perioada dificilă pe care o traversăm, în care există o presiune financiară suplimentară în sistemul de sănătate determinată de pandemie", a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Scrierea noului certificat pe CIP-ul cardului se va face în mod automat. La nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și îl va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1121 secunde