Vaccinul Moderna soseşte la Constanţa

360
Vaccinul Moderna soseşte la Constanţa - vaccinulmoderna-1612259643.jpg

Articole de la același autor

4.360 de vaccinuri Moderna, împotriva COVID-19, vor ajunge mâine, la Constanţa. Acestea vor fi stocate la Centrul Regional, după care vor fi distribuite la centrele de vaccinare din judeţ.
Acestea fac parte din tranşa de 26.201 de doze care vor fi distribuite în întreaga ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.
Potrivit reprezentanţilor Comitetului Naţional de Vaccinare, tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale.
Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade celsius.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor de direcțiile de sănătate publică județene.


În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccine necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7281 secunde