Vaccinul Moderna are eficiență de 90% împotriva COVID şi 95% împotriva formelor severe ale bolii

368
Vaccinul Moderna are eficiență de 90% împotriva COVID şi 95% împotriva formelor severe ale bolii - pti3mjg2ywe1m2u3zdy4njaznjuyytji-1618387875.jpg

Articole recomandate

Vaccinul Moderna are o eficiență de 90% împotriva COVID-19 şi de 95% împotriva formelor severe ale bolii, a anunţat marţi compania americană producătoare, în urma unui nou studiu clinic, relatează AFP, potrivit Agerpres.


Datele provin dintr-un studiu clinic de fază 3 realizat în rândul a peste 30.000 de persoane din Statele Unite. Eficacitatea împotriva COVID-19 este în uşoară scădere față de rezultatul de 94,1% raportat în urma unui amplu studiu clinic publicat în decembrie în revista medicală New England Journal of Medicine. Compania Moderna nu precizează în comunicat dacă această scădere a eficacităţii este atribuită apariţiei noilor variante de coronavirus.


Compania de biotehnologie lucrează la două versiuni modificate ale vaccinului său, specifice noilor variante, ale căror rezultate în urma studiilor efectuate pe şoareci - care nu au fost deocamdată evaluate de oameni de ştiinţă - sunt încurajatoare.
„Noile date preclinice referitoare la vaccinurile noastre candidate specifice altor variante (de coronavirus) ne oferă încredere în capacitatea noastră de a anticipa apariţia unor noi variante”, a declarat Stéphane Bancel, şeful Moderna.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7675 secunde