Vaccinul inventat de cercetării de la Oxford a dus la infectarea a șase maimuțe cu COVID-19

227
Vaccinul inventat de cercetării de la Oxford a dus la infectarea a șase maimuțe cu COVID-19 - tau-1589901594.jpg
Vaccinul împotriva COVID-19 inventat de cercetării de la Oxford este parțial eficient, astfel că toate cele șase maimuțe care au participat la experiment au contactat boala. Guvernul britanic a finanțat cu 90 de milioane de lire sterline dezvoltarea acestui vaccin, informează Digi24.


Specialiștii din Marea Britanie au recunoscut că vaccinul dezvoltat de oamenii de știință de la Universitatea Oxford nu este eficient pentru a opri răspândirea virusului. Testele recente efectuate pe animale au dus la îmbolnăvirea a șase maimuțe cu COVID-19. Pentru dezvoltarea acestui vaccin, guvernul britanic a investit 90 de miloane de lire sterline.


Dezvăluirea a fost făcută de Dr. William Haseltine, fost profesor de la Harvard Medical School, în Forbes: "Toate maimuțele vaccinate au fost infectate atunci când au intrat în contact cu virsul. Nu a existat nicio diferență în cantitatea de ARN viral detectat din secrețiile nazale la maimuțele vaccinate în comparație cu animalele nevaccinate, prin urmare toate animalele vaccinate au fost infectate."


Scopul vaccinului este de stimula sistemul imunitar să creeze anticorpi speciali pentru a ataca virusul.


Vaccinul a intrat în primul său studiu clinic uman luna trecută. Au participat până acum 1.110 de subiecți din Oxford, Southampton, Londra și Bristol. Jumătate primesc vaccinul, în timp ce celorlalți li se administrează o substanță de control.


Ieri, guvernul britanic a anunțat o investiție suplimentară de 65,5 milioane de lire sterline în studiile vaccinului dezvoltat la Oxford.


Secretarul de stat Alok Sharma a declarat că își dorește să elaboreze un program de vaccinare în masă în toamna acestui an. De asemenea, el a lăudat vaccinul dezvoltat Oxford, fiind impresionat de viteza cu care avansează cercetările.


"Acești bani vor ajuta la producerea în masă a vaccinului, astfel încât, în cazul în care studiile actuale au succes, să avem suficiente doze pentru a începe vaccinarea populației din Marea Britanie imediat. Marea Britanie va fi prima țară care va avea acces la vaccin. De asemenea, pe lângă sprijinirea oamenilor de aici, vom putea pune vaccinul la dispoziția țărilor în curs de dezvoltare la cel mai mic cost posibil", a declarat Alok Sharma.


Și cercetătorii de la Imperial College London lucrează la un vaccin pentru a opri coronavirusul. Cu două studii în desfășurare în UK și alte câteva zeci în lume, popoarele lumii speră să găsească cât mai rapid o soluție sigură pentru a opri răspândirea virusului mortal.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7156 secunde