Vacanțele pe plan local, în creștere la nivel mondial

156
Vacanțele pe plan local, în creștere la nivel mondial - carwithfamily800x425-1592065215.jpg

Articole recomandate

Orășenii nerăbdători să scape de refugiile din timpul izolării față de pandemie iau drumul către locurile de vacanță aflate pe plan local într-un număr surprinzător de mare, potrivit Digi. Acestea sunt primele semne de viață ale sectorului de închirieri turistice care practic și-a sistat activitatea în martie.


"Oamenii, după ce au fost blocați în casele lor timp de câteva luni, vor să iasă. Asta este foarte foarte clar. Dar nu prea vor să se urce într-un avion și încă nu se simt confortabili să iasă din țările lor", a declarat directorul executiv al Airbnb, Brian Chesky.


Airbnb a înregistrat mai multe nopți rezervate în SUA între 17 mai și 3 iunie față de aceeași perioadă din 2019, și o creștere similară a călătoriilor pe plan local în alte țări de pe glob.


Compania bazată în San Francisco a înregistrat o creștere a cererii pentru rezervările locale din Germania, Portugalia, Coreea de Sud, Noua Zeelandă și multe alte țări. Alte companii precum Booking au de asemenea o creștere bruscă a rezervărilor în țară.


Șederile internaționale, care sunt de obicei planificate cu luni în avans, sunt înlocuite cu excursiile spontane cu mașina, programate cu o zi înainte, iar ieșirile de weekend se transformă în perioade de răgaz lungi cu săptămânile, a explicat Chesky.


Totuși, relansarea vine de la o bază foarte joasă. Sectorul de călătorii a fost devastat de pandemia de COVID-19. Agențiile online de călătorii se chinuiau să reziste în fața anulărilor fără precedent și scăderea cu 95% a traficului aerian de pasageri. Airbnb și Tripadvisor au tăiat un sfert din forța lor de muncă iar directorul executiv al Airbnb a declarat luna trecută că se așteaptă ca veniturile de anul acesta să fie la jumătatea nivelului din 2019. Booking a fost forțată să aplice pentru ajutor guvernamental. Într-un raport anual pentru investitori, emis săptămâna trecută, directorul executiv al platformei de rezervări Booking, Glenn Fogel, a declarat că pandemia ar afecta călătoriile globale mai mult decât atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, epidemia de SARS dar și criza financiară din 2008, luate împreună.


Însă lunile de cerere înăbușită generează un val de rezervări pe timp de vară. Airbnb are mai multe anunțuri azi decât a avut înainte de criză, spune Chesky.


De când a început pandemia, procentajul de rezervări pe Airbnb pe o rază de 322 de km - un drum dus-întors pe care călătorii pot de obicei să-l facă cu ajutorul unui plin de benzină - a crescut de la o treime, cât era în februarie, la mai mult de 50% în mai. Călătoria în lumea post-COVID se schimbă "de la avion la mașină, de la oraș mare la destinație mai mică, de la hotel la casă", a precizat Chesky.


Hotelurile nu sunt la fel de des întâlnite în locațiile rurale. Și chiar unde sunt, turiștii preferă să stea în case de vacanță, pentru a găti în propriile bucătării, să controleze cine vine și pentru a evita zonele comune aglomerate, precum holurile de acces, spune Jeff Hurst, președintele platformei de rezervări Vrbo.


"Am văzut o recuperare mai rapidă la alternativele de cazare decât la hoteluri", a notat, săptămâna trecută, analistul Brain Nowak, din partea Morgan Stanley. Acțiunile în companiile hoteliere precum Marriott International, Hyatt Hotels și Hilton Worldwide Holdings au scăzut cu mai mult de 20% în acest an, în comparație cu Expedia și Booking, care au scăzut cu până la 14%.


Oamenii sunt nerăbdători să meargă către spații deschise, precum orașe cu plajă sau sate de munte, ceea ce alimentează revenirea închirierilor de vacanță, a precizat analistul Naved Khan.


"Puțin câte puțin, vedem cum acestea se desfășoară în fața noastră, în vreme ce oamenii capătă destul curaj pentru a se îndepărta de casă și a sta într-un alt loc timp de câteva nopți. De obicei, aceste locuri sunt case și vile", a afirmat el.


"Va trece ceva timp până când oamenii să înceapă să treacă granițele, urcându-se în avioane sau călătorind pentru afaceri", a mai spus directorul Airbnb.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7445 secunde