Vacanțe tomnatice. Românii redescoperă turismul intern în luna septembrie

166
Vacanțe tomnatice. Românii redescoperă turismul intern în luna septembrie - vacanteseptembrie-1506703220.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă vara s-a terminat, pentru unii concediul continuă. Așa că mulți români s-au plimbat în septembrie și au ales atât destinații din țară, cât și în străinătate. 


România a fost destinația preferată de turiștii români pentru concediul din vara aceasta. Asta reiese din cifrele hotelierilor, dar și dintr-un studiu realizat recent de una din platformele de rezervări hoteliere online. Mai mult de trei sferturi din cei care au participat la studiu au afirmat că și-au planificat concediul în România, fie ei români care locuiesc în țară sau care lucrează în afara țării și au dorit să își petreacă vacanța în stațiunile din țară. 


În topul destinațiilor din România preferate de turiști se află litoralul Mării Negre, Valea Prahovei, Delta Dunării și satele din Transilvania. Cei mai mulți români și-au planificat concediul în luna august. Marea surpriză a studiului este că aproximativ 30 la sută și-au plănuit o vacanță la începutul lunii septembrie. Au explicat această opțiune prin prețurile mai accesibile de la final de sezon, lipsa aglomerației, trafic mai lejer și temperaturi moderate. 


În ce privește bugetul alocat unei vacanțe în România față de una în străinătate, aproape trei sferturi din români spun că alocă pentru bugetul unei vacanțe în România între 100 și 200 lei pe zi, de persoană, iar pentru o vacanță în străinătate, între 75 și 150 de euro pe zi. Printre destinațiile din străinătate preferate de români pentru concediul de vară se număra Grecia, Bulgaria, Spania și Croația. 


Aproape jumătate din români preferă să meargă în concediu alături de familie și copii, 37 la sută călătoresc în cuplu și doar 15 la sută alături de prieteni. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5424 secunde