Va fi modificat calculul incidenței cazurilor de coronavirus

397
Va fi modificat calculul incidenței cazurilor de coronavirus - 20fcdb608df219751ecd20021ab8235f-1616435877.jpg

Articole recomandate

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andreea Moldovan a spus, după o ședință cu reprezentanți ai DSU și INSP, că va fi modificat calculul incidenei cazurilor de coronavirus, în funcție de care se stabilesc scenariile în care se află fiecare localitate.


„Am convenit să calculăm rata de incindeţă luând în calcul 14 zile, dar care se opresc cu 3 zile anterior momentului vorbirii, tocmai pentru ca acele cazuri pe care noi le luăm calcul să fie alocate şi cazurile raportate corespunzător. Atunci calculul va fi mai corect aşa”, a spus Moldovan. Așa cum se calculează incidența în prezent, nu sunt luate în calcul acele teste care nu sunt raportate imediat de laboratoare sau cele care nu sunt încă alocate pe județe și localități.


„Având un număr de teste nealocate și un număr de teste care nu sunt transmise în intervalul de timp optim de către laboratoare, am observat că există diferențe în calculul ratei de incidență, drept pentru care am convenit cu toții astăzi să calculăm rata de incidență luând în evaluare 14 zile, dar care practic se opresc cu 3 zile anterior momentului vorbirii”, a explicat ea. Secretarul de stat a spus că această modificare ar putea duce la o creștere a ratei de infectare, dar că va fi „o creștere ușoară”. Moldovan a subliniat că este important ca în toate judeţele să se testeze cât mai mult. „Judeţele cu testare redusă sunt cele în care nu ştii ce se întâmplă. Populaţia din acele judeţe este, de fapt, o populaţie neinformată şi faţă de care nu se pot lua anumite măsuri”, a spus ea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7756 secunde