V-ați schimbat domiciliul? Trebuie să schimbați și buletinul

211
V-ați schimbat domiciliul? Trebuie să schimbați și buletinul - vatischimbatdomiciliu-1565209682.jpg

Articole de la același autor

Există situații când schimbăm domiciliul. În astfel de cazuri, este important de știut că, potrivit legii, nu trebuie depășit termenul de 15 zile pentru solicitarea unui nou act de identitate. În caz contrar, sunteți pasibili de amendă, care este cuprinsă între 40 și 80 de lei.


Pentru un nou act de identitate pe motiv de schimbare a domiciliului sunt necesare actul de identitate aflat în posesie, certificatul de naștere (original și fotocopie) și, după caz, în funcție de situația în care vă aflați, certificat de căsătorie (original și fotocopie), sentința de divorț definitivă și irevocabilă/ certificat de divorț - inclusiv Convenția între soți cu privire la minori (original și fotocopie), certificat de deces al soțului/soției,  (original și fotocopie), certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani (original și fotocopie), precum și actul prin care se face dovada spațiului în care locuiți, copie și original.
Este important de știut că, chiar dacă sunteți majori, iar domiciliul din cartea de identitate va fi cel al părinților, trebuie să fții însoțiți de unul dintre ei, pentru a-și da consimțământul de primire în spațiu. Dacă spațiul de locuit este al unei alte persoane, va trebui să fiți însoțiți de aceasta pentru a-și da consimțământul de primire în spațiu.


Dacă proprietarul spațiului de locuit nu se poate deplasa la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor, declarația acestuia de primire în spațiu poate fi dată în fața polițistului de siguranță publică, a notarului public din țară/străinătate ori a funcționarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.


De asemenea, trebuie să prezentați chitanța reprezentând contravaloarea cărții de identitate, în valoare de șapte lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7771 secunde