USR vrea o garanție unică pentru ambalaje. Ce sumă a fost propusă

183
USR vrea o garanție unică pentru ambalaje. Ce sumă a fost propusă - 1-1594054342.jpg

Articole recomandate

Uniunea Salvați România propune o garanție unică pentru ambalaje, a anunțat luni europarlamentarul Cristian Ghinea, informează Agerpres.


"Noi ne dorim ca oameni politici să discutăm cu Guvernul, cu industria, pentru că modul în care noi vrem să lucrăm este să anunțăm transparent ce vrem să facem atunci când și dacă vom intra la guvernare și vrem ca această chestiune a unei garanții pentru ambalaje să fie parte din pachetul de negociere pentru un Guvern de după alegerile parlamentare, deci considerați acest demers ca unul oficial al USR-ului pentru pregătirea acestui pachet de intrare la guvernare. (...) Credem că românii sunt pregătiți să-și asume un asemenea cost, recuperatul și atunci care ar fi propunerea noastră? În primul rând o garanție unică, pentru ca să fie ușor de implementat. Când spun unică, ne referim care să acopere și plastic și cutii de metal și sticlă", a spus Cristian Ghinea, la o dezbatere pe subiectul unui sistem național de garanție pentru ambalaje.


El a menționat că propunerea ar fi ca garanția să fie 50 de bani sau 1 leu.


"Am testat și chiar am testat într-un grup mare al USR, cu câteva mii de membri, cam care ar fi disponibilitatea oamenilor de a lăsa această garanție, propunerea noastră e să fie 50 de bani, fie 1 leu. Sunt argumente pro și contra pentru fiecare, de aceea e locul de a pune în dezbaterea publicului acest posibil nivel. (...) Am preluat dintr-un studiu recent al ASE-ului această cifră de 4.000 de aparate, de mașini care să preia automat aceste ambalaje. Credem că e o cifră rezonabilă pentru urbanul mare, pentru urbanul mic și pentru rural ar urma să fie alt sistem, cu saci sigilați", a declarat Cristian Ghinea.


El a menționat că un astfel de sistem ar presupune că se pune sticla sau cutia de metal într-un aparat care ar da cetățeanului un bon pe care acesta să-l poată folosi la cumpărături.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6071 secunde