Urgențe de grad 0! În ce investește Primăria Constanța

4784
27

Articole de la același autor

Constanța suferă la multe capitole. Nu sunt spații verzi, nu sunt piste pentru bicicliști, nu sunt trotuare, se construiește și se circulă haotic. Autoritățile locale au demarat o serie de lucrări pentru întinerirea orașului și aducerea lui în secolul 21, dar sunt atât de multe de făcut, încât aproape că nici nu știu de ce să se apuce mai întâi. 


În aceste condiții, banii europeni sunt vitali, însă și utilizarea lor trebuie să se facă cu cap. Deși nu s-a încheiat încă exercițiul financiar prezent, Primăria municipiului Constanța se gândește deja la fondurile pe care ar putea să le acce-seze din 2016 și la ce să le folosească. Au fost demarate mai multe studii și cercetări pe teren, pentru a vedea ce este urgent în oraș, ce este de făcut și de unde trebuie să înceapă. 


"Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem în exercițiul financiar următor. Nu mai facem nimic de capul nostru, pentru că deja orașul este foarte aglomerat. Sunt multe lucruri de reglementat. Vrem să ne ocupăm de terenurile degradate din municipiu, de construcția de gră-dinițe, de refacerea infrastructurii sociale. Se fac studii pentru a vedea ce nevoi are Constanța și de ce trebuie să ne ocupăm", a declarat Ani Merlă, director în cadrul Direcției de Programe a Primăriei municipiului Constanța. 


Potrivit acesteia, una dintre priorități este refacerea străzilor. "Vom avea zone exclusiv pietonale, zone pentru trafic, piste pentru bicicliști. De asemenea, reabilitarea traseelor pentru transport în comun este eligibilă, așa că ne gândim să vedem ce putem face. În plus, este nevoie de reașezarea unor intersecții. Din studiile și cercetările demarate, a reieșit că geometria unor intersecții nu este bună. Așa că va fi nevoie de resis-tematizarea și reorganizarea lor. Și, neapărat, vom monta camere video în intersecții, atât de utile, în prezent", a mai spus reprezentantul autorităților locale. 


În plus, se pare că Primăria inten-ționează să mărească numărul locurilor de parcare din oraș, capitol la care sunt foarte multe probleme. 


Continuă reabilitarea Peninsulei 
În ce privește zona veche, acolo unde au fost deja băgate milioane de euro din bani europeni, investițiile nu se opresc aici. Așa cum anunța încă de pe vremea când au demarat lucrările la reabilitarea Peninsulei, primarul interimar Decebal Făgădău dorește să continue refacerea străzilor neincluse în proiectele recent încheiate. Practic, se lucrează deja la cea de-a doua parte a proiectului pentru infrastructura stradală, după care se va realiza un plan de circulație final, oca-zional carosabil. În plus, se va trece la refacerea fațadelor imobilelor vechi. 


"Vom începe cu câteva clădiri ale căror fațade au nevoie de refacere și sperăm să dăm un exemplu care să fie urmat și de ceilalți proprietari de clădiri ce nece-sită reabilitare exterioară", a mai spus Ani Merlă. 


În cazul în care proprietarii vor refuza să se ocupe de aspectul exterior al imobilelor pe care le dețin, autoritățile locale promit că vor aplica amenzi ustu-rătoare. 


O nouă promenadă în Mamaia? 
Cât despre stațiunea Mamaia, aici deocamdată nu s-a hotărât ce se va face. Autoritățile ar dori continuarea prome-nadei până în nordul stațiunii, dar nu este clară situația terenurilor din acea zonă. 


"Deocamdată, promenada nu poate fi făcută. Există probleme de retrocedări sau alte probleme de grănițuire cu Apele Române. Vom studia dacă este oportun să mergem mai departe și pe acest tronson", a completat reprezentantul Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Un politist
3 august 2015
Sa se incerec si fara hahalera Dancu C-tin...

"...se construiește și se circulă haotic...". Referitor circulatie , vina este si a filfizonului Dancu C-tin , interesat doar de afacerile sale si de a pupa dosurile din primarie , unde cea care-i este consoarta , face pe sindicalista... Omul nu este in stare de nimic , pana si copilul in l-a facut altcineva , nu a facut ceva bun / constructiv in viata sa , doar banul l-a intersat.

Pintea
3 august 2015
Multe de facut

Cand se construiete sensul giratoriu de la fosta statia de taxare din Mamaia.Daca nu sunt bani faceti unul cu gonflabile ca la Stefanita Voda .Zeci de mii de masini pentru a ajunge la Pescarie trebuie sa intoarca la sensul giratoriu de la hotel Oxford. Ceasurile electronice care s-au montat in intersectii nu functioneaza . Nu are nimeni curajul sa le dea jos.Rad si curcile de noi, am ajuns bataie de joc in ziarele din Bucuresti.

europeanu
3 august 2015
prioritati

urgenta de grad 0 in primarie e azvarlirea la gunoi a intregului echipaj de hoti ai golanului mazare.

un cetatean al Constantei
3 august 2015
prioritate 0

Domnule primar interimar vad acum ca si matale la fel ca mazare uiti ca acest orasi mai are un cartier si anume cel de case vis-a-vis de blocurile de tineret a-le lui mazare ,nimeni nu mai vorbeste de acest cartier care strazile arata ca dupa razboi ,noi nu mai facem parte din acest orasi sau au orbit edili Constantei ,astept sa vad ceva in acest sens

Isolabella
3 august 2015
Jalnica Constanta

Dar nu cumva d-na Ani Merlă era director si pe vremea lui Mazare? De ce atunci nu zicea nimic? Ca multe alte zone din oras, centrul arata jalnic. Totodata trebuie sa se vada si situatia din cartierele orasului. Si oamenii care locuiesc acolo platesc taxe!!!! Bine ca maresc cartierul tiganilor!!!! Afara cu ei din oras!!!

Gica de la Calafat
3 august 2015
Ingrijorare

"Nu sunt spații verzi, nu sunt piste pentru bicicliști, nu sunt trotuare, se construiește și se circulă haotic" ...... Aiaiai!!! Ce vrajeala. Deci dupa ce a contribuit din plin la aceasta stare de fapt, vreme de 15 ani, Primaria se arata ingrijorata. Pai cine a dat autorizattile de constructie? Cumva Primaria din Calafat?

DANIELA
3 august 2015
oferta

Cautam colaboratori pentru postare anunturi!CERINTE:persoane extrem de serioase,cunostinte minime PC,rabdare ,multa perseverenta si timp liber 3-4 ore pe zi!Se ofera contract de comision si instruire gratuita ,sub forma unor lectii pe e-mail, la sfarsitul cursurilor va putei RETRAGE sau puteti CONTINUA.Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare,dupa cca 3 luni de activitate!Va astept ,cu drag in echipa noastra!DETALII la e-mail:[email protected]

Cosmin
3 august 2015
Bani cat mai repede!

Bani cat mai repede! Cel mai ușor și mai consistent sistem de făcut bani repede! Simplu, eficient si cu totul... revolutionar! Oferta este noua si nu seamana cu nimic din tot ceea ce ai intalnit pana in prezent! Trebuie doar sa vezi despre ce e vorba! Acum! Cere detalii la adresa de email: [email protected]

claudiu
3 august 2015
renovare

Spitalul judetean tre renovat pe dinafara.....cosuri de gunoi,,,de toate tipurile....reciclatul in cartiere cu containere ptr sticla,carton...etc,,,banci in parcuri....si mai ales gradinari sa se faca curatenie....in spatiile verzi....Banii europeni stau de pomana si mai sunt si gratis...Badea Cartan...o piscina olimpica...acoperita....cu terenuri ptr sport...locuri de jocuri ptr copii....In toate cartierele copii stau in parcari...nu sunt locuri de joaca....Amenajarea spatiilor virane in parculete nu in spatii de constructii de blocuri....In fine sa se faca ca bani sunt....

Dar asa se intampla daca am ales un bucurestean ca primar atatia ani. Fasolea oricum tot bucurestean se considera indiferent de cate ori l-ati votat
3 august 2015
Urgenta de grad O este aducerea de procurori din Bucuresti

In felul acesta poate vom avea si noi un oras care sa se apropie de Bucuresti. N-as fii crezut vreodata ca Bucurestiul va fii mai curat, mai ingrijit, mai sigur decat Constanta.

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9009 secunde