Urgența Spitalului Județean Constanța va fi modernizată și extinsă

303
Urgența Spitalului Județean Constanța va fi modernizată și extinsă - urgentaspital12-1493223283.jpg

Articole de la același autor

Urgența Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța va intra într-un nou proces de modernizare și extindere, cu bani europeni. 


Unitatea medicală constănțeană a fost selectată printre cele 35 de unități medicale din țară care vor primi finanțare prin Programul Operațional Regional - fonduri externe nerambursabile - pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe. 


În cursul zilei de ieri, în sala ovală a Prefecturii, a avut loc o teleconferință susținută de reprezentanții Ministerului Sănătății, în vederea stabilirii detaliilor necesare demarării procedurilor de accesare a fondurilor nerambursabile pentru modernizarea unităților medicale. 


"Este o prioritate pentru noi să mo-dernizăm unitățile sanitare din județ. Bineînțeles că dorim să extindem și să modernizăm Unitatea Primiri Urgențe, iar acum avem ocazia să beneficiem de finanțare nerambursabilă. Această unitate este una dintre cele mai solicitate, în tot timpul anului. Pe parcursul se-zonului estival, s-au înregistrat chiar și două milioane de pacienți, atât con-stănțeni, cât și turiști", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu. 


Unitatea Primiri Urgențe de la Constanța este cea mai solicitată unitate medicală din țară pe timpul sezonului estival, iar ca număr de primiri urgență ocupă locul al doilea pe țară în extrasezon. Pe timpul verii, numărul de pacienți se majorează substanțial, fiind vorba de o creștere de până la 40 la 


sută. În medie, în lunile de vară, se înregistrează între 500 - 550 pacienți pe zi. Cifra record s-a atins pe data de 17 august 2015, când au fost 607 prezentări pe zi la Serviciul Urgențe. 


Alături de președintele Consiliului Județean Constanța și managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei", dr. Cătălin Grasa, la teleconferință a mai participat și medicul-șef al Unității de Primiri Urgențe - SMURD, dr. Rodica Tudoran.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5479 secunde