Universitatea Oxford a început primele teste cu vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19

143
Universitatea Oxford a început primele teste cu vaccinul dezvoltat împotriva COVID-19 - 1-1592921006.jpg

Articole recomandate

Universitatea Oxford a început weekendul trecut în Brazilia primele teste clinice (pe pacienți umani, n.r.) cu vaccinul său dezvoltat împotriva noului coronavirus, au anunțat luni seară reprezentanții sponsorului Lemann Foundation, conform Agerpres.


Testele vor fi efectuate pe 2.000 de angajați sănătoși din domeniul medical din orașul Sao Paulo și pe 1.000 de persoane din Rio de Janeiro.


Autoritatea de reglementare sanitară din Brazilia, Anvisa, a aprobat studiile clinice pentru acest vaccin potențial, dezvoltat de Universitatea Oxford și produs de compania farmaceutică AstraZeneca, în primele zile ale lunii iunie.


Oamenii de știință se așteaptă ca acest vaccin să fie lansat pe piață până la sfârșitul anului 2020.


Marți, autorii unui studiu realizat pe porci au anunțat că două doze cu acest vaccin dezvoltat de Oxford University și AstraZeneca produc mai mulți anticorpi decât o doză unică.


Cercetătorii de la Institutul Pirbright din Marea Britanie au spus că administrarea celor două doze de vaccin - o doză inițială urmată de o doză de rapel - determină o reacție imunitară mai puternică în comparație cu administrarea unei singure doze. Cercetarea lor sugerează că o abordare medicală bazată pe două doze ar putea fi mai eficientă în vederea obținerii unei protecții împotriva COVID-19, maladia cauzată de noul coronavirus (SARS-CoV-2).


Noul vaccin, denumit ChAdOxl nCoV-19, cunoscut și sub denumirea de "AZD1222", a fost creat inițial de cercetătorii de la Universitatea Oxford, care colaborează în prezent cu specialiștii de la AstraZeneca pentru etapele de dezvoltare și de producție.


Date preliminare provenind de la un studiu realizat pe șase maimuțe au arătat că unele dintre primatele care au primit o singură doză de AZD1222 au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus într-un interval de 14 zile, iar toate maimuțele din acest studiu au dezvoltat astfel de anticorpi într-un interval de 28 de zile.


Peste 100 de vaccinuri potențiale împotriva maladiei COVID-19 sunt dezvoltate în prezent pe plan mondial și se află în diverse stadii de testare


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2461 secunde