Unii au lucrat, alții s-au distrat. Val de bolnavi și amenzi usturătoare în ultima minivacanță

417
Unii au lucrat, alții s-au distrat. Val de bolnavi și amenzi usturătoare în ultima minivacanță - sutedebolnavi3-1556903377.jpg

Articole de la același autor

În minivacanța care tocmai ce s-a încheiat, atât oamenii legii, cât și cadrele medicale din Constanța au lucrat la foc continuu. Nu a existat zi în care să nu se confrunte cu tot felul de cazuri. Spre exemplu, reprezentanții  Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au derulat în tot acest interval o serie de acțiuni inopinate de verificare la lăcașuri de cult, amenajări temporare pentru spectacole, cluburi, obiective de cazare și alimentație publică.


Cu această ocazie, au fost efectuate controale la 41 de instituții și operatori economici, unde au fost constatate 154 de deficiențe. În urma acțiunilor de control preventive, au fost aplicate 154 sancțiuni contravenționale, dintre care 18 amenzi), în valoare de 121.500 lei. Deficiențele constatate nu s-au încadrat în prevederile legale privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor determinate de încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu. 
Principalele nereguli au constat în nesolicitarea și obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, instalații electrice defecte sau exploatate necorespunzător, deficiențe de ordin organizatoric, neîntreținerea instalațiilor de stingere a incendiilor, neverificarea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, neorganizarea corespunzătoare a instructajului în domeniul situațiilor de urgență. De asemenea, agenții economici verificați nu aveau afișate sau actualizate planurile de evacuare în caz de incendiu.
În plus, în perioada menționată s-au desfășurat activități și acțiuni de informare a personalului cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență de la operatori economici, acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă cetățenilor. Ca urmare, pentru reducerea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență, în patru locații de pe raza județului Constanța, respectiv Vama Veche, Dedeman, hotel "Tomis", Valea Dacilor, ISU a luat măsura constituirii punctelor temporare de lucru cu autospeciale de pompieri și ambulanțe SMURD tip B. Totodată, pe raza întregului județ, pompierii constănțeni au fost solicitați să acționeze la 37 de intervenții și 343 de cazuri medicale. 


Peste 2.400 de prezentări în UPU


La Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au fost înregistrați în ultimele zile peste o mie de pacienți. Din totalul prezentărilor, pe cod verde au fost repartizați majoritatea pacienților, în vreme ce pacienții al căror risc vital a fost evaluat ca fiind imediat, cât și pacienții pentru care exista un risc de agravare rapidă au fost repartizați pe codurile roșu și galben. 
Cele mai multe internări au fost în secțiile: Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Medicină Internă, Neurologie.
În total, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai la UPU au fost înregistrați 2.430 pacienți, din care  525 au fost spitalizați. 
Desigur, acestora li s-au adăugat pacienți aflați în stare avansată de ebrietate. "Nu-i sperie nimic. Unii dintre ei au fost aduși pe targă, în stare de inconștiență, alții abia se mai mișcau când au ajuns la noi", au declarat cadrele medicale constănțene. 
Alte câteva sute de persoane au sunat și la ambulanță în acest timp, pentru a semnala diferite probleme de sănătate. Potrivit dr. Claudia Tătărici, în minivacanță au fost înregistrate în jur de 1.200 apeluri, din care jumătate în Constanța. Oamenii au sunat pentru colici, febră, hipertensiune. Bineînțeles, Serviciul de Ambulanță Județean a fost solicitat și pentru mai multe cazuri de etilism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4309 secunde