Ungaria a autorizat și vaccinul anti-Covid chinezesc dezvoltat de CanSino Biologics

Luni, 22 Martie 2021, 10:45
282
​Compania chineză CanSino Biologics a anunţat luni că vaccinul său anti-COVID-19 a fost autorizat pentru utilizare în regim de urgenţă în Ungaria, devenind astfel cel de-al doilea ser chinezesc aproba de Budapesta, informează Reuters și Agerpres.


Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a autorizat acest vaccin, comercializat sub numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză.


Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat şi a cumpărat deja vaccinuri anti-COVID-19 produse în China şi în Rusia, fiind iniţial criticată din cauza autorizărilor şi a negocierilor purtate pentru achiziţionarea acestor vaccinuri, desfăşurate separat de blocul comunitar european.


Recent, şi alte ţări europene şi-au exprimat interesul faţă de achiziţionarea unor vaccinuri din China şi Rusia, în contextul în care furnizările de vaccinuri occidentale au înregistrat o serie de întârzieri.


Ungaria a aprobat totodată un alt vaccin chinezesc, cel dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac), pentru utilizare pe piaţa sa internă.


Vaccinul produs de CanSinoBIO se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic.


Numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit vineri pragul de 10.000 în Ungaria, ajungând la nivelul record de 10.759, în timp ce numărul zilnic al deceselor asociate maladiei COVID-19 a înregistrat la rândul său un record, ajungând la 213, în această ţară europeană cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori.


Pagina a fost generata in 0.2236 secunde