După doar cinci zile de la începutul lunii

Unele laboratoare din Constanța au epuizat plafonul pentru analize medicale gratuite

1548
1
Programul de evaluare a stării de sănătate a populației a fost finalizat, iar acum constănțenii trebuie să aștepte câteva săptămâni pentru a face analize medicale gratuite, pentru că unele laboratoare și-au epuizat fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate la doar câteva zile de la începutul lunii.

"Laboratoarele considerate de oameni ca fiind mai bune își epuizează rapid valoarea de contract. Acum, pentru că programul de evaluare a stării de sănătate a fost finalizat, trebuie să cerem mai mulți bani pentru investigațiile paraclinice", a declarat Liviu Mocanu, președintele CJAS.
Deocamdată, pentru că nu au fost semnate noile contracte cu furnizorii, ci doar acte adiționale, CJAS alocă lunar sume echivalente cu valoarea medie a anului trecut, fără să mai poată face suplimentări. "Trebuie să ne limităm strict la suma respectivă, pentru că nu am încheiat încă noul contract", a declarat Liviu Mocanu.
Spre exemplu, laboratorul "Synevo", din Constanța, și-a epuizat plafonul pe luna februarie în doar cinci zile. La fel și centrele medicale "Iowemed", "Avamedica", "Cermed", "Medical Analysis" și "Provita 2000". Doar în martie mai puteți face analize gratuite la aceste laboratoare. La "Medstar 2000", încă mai există fonduri pentru analize. Recoltările se fac, de luni până vineri, între orele 7.00 și 11.00, iar sâmbăta între 7.00 și 10.00. De asemenea, reprezentanții "Sammarina Medical" ne-au spus că încă mai au plafon pentru analize, în cazul pacien-ților care au trimitere de la medicul de familie.
În Constanța, Casa de Asigurări a încheiat contract cu 45 de furnizori de investigații paraclinice. CJAS alocă, în fiecare lună, un milion de lei pentru investigații de laborator.

Comentează știrea

ciobanu angelica
3 februarie 2012
analize synevo

Buna ziua, Incepand cu data de 27 am sunat zilnic la synevo de cate 2-3 ori pe zi si mi s-a spus constant ca nu a venit plafonul.Astazi am sunat la ora 10 si mi s-a spus ca a sosit la ora 7:30 si s-a epuizat.Oameni buni vreau sa stiu si eu unde sunt alea 5 zile.De la 7:30 pana la 10 sund 2 ore jumate.Cum este posibil asa ceva?Multumesc pentru articol dar cred ca nu sunteti bine informati sau la mijloc sunt alte interese,pe banii statului evident!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7995 secunde