Unde se duc banii românilor

1991
1
Unde se duc banii românilor - cumparaturi-1325782254.jpg
Fiecare gospodărie românească a cheltuit în trimestrul al treilea al anului 2011 cel puțin 2.167 de lei pe lună, adică aproximativ 754 de lei pe persoană. Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, cheltuielile totale ale populației au fost, în medie, de 2.167 de lei, reprezentând 90,2% din nivelul veniturilor totale.

Cea mai mare parte a salariilor românilor se duce pe mâncare. Practic, 40,8% sunt cheltuiți lunar, în fiecare gospodărie, pe produse agroalimentare și băuturi nealcoolice. Alte 15 procente din venituri sunt folosite pentru plata utilităților la locuință, iar 7,8% pentru cumpă-rarea de băuturi alcoolice și tutun. O pondere importantă în cheltuieli o reprezintă și costul transportului – 6,2%. La coada clasamentului cheltuielilor se află cele destinate hotelurilor, cafenelelor și restaurantelor – 1% și cele pentru educație – 0,4%.

Comentează știrea

admirator
6 ianuarie 2012
ceva e putred in mass-media

La sfirsitul anului trecut, am fost bombardati cu informatia ca romanii sunt cei mai betivi din UE. Bem de stingem. Dar conform acestei statistici, cheltuim doar 7,8% din salarii pe bauturi alcoolice (si tutun; care e foarte scump; deci procentul cheltuit din salariu pentru bauturi alcoolice este si mai mic). Iar salariile noastre sunt cele mai mici din UE... Cum se impaca aceste doua informatii contradictorii? (Matematica pura.)

Articole pe aceeași temă

Vineri, 02 Decembrie 2011
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Pagina a fost generata in 1.1924 secunde