Unde s-au îmbolnăvit turiștii din Venus? Nu se confirmă focarul de toxiinfecție alimentară de la Mera Resort

600
Unde s-au îmbolnăvit turiștii din Venus?  Nu se confirmă focarul de toxiinfecție alimentară de la Mera Resort - toxiinfectirpoza5copy-1470160551.jpg

Articole de la același autor

După zile întregi de verificări, autoritățile infirmă existența unui focar de toxiinfecție alimentară în interiorul complexului Mera Resort din stațiunea Venus. Mai mulți turiști au ajuns la spital, în ultimele două săptămâni, acuzând probleme digestive, dar se pare că sursele îmbolnăvirii nu sunt nici mâncarea și nici condițiile din blocul alimentar al complexului.

"În data de 31 iulie, Direcția de Sănătate Publică Constanța a efectuat un amplu control igienico-sanitar în cadrul complexului nostru, iar în urma acestuia, nu s-au constatat neconformități la normele de igienă și sănătate publică. Din acest motiv, DSP Constanța monitorizează cazurile prezentate la Spitalul municipal Mangalia - Compartiment Primiri Urgențe și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pentru a putea afla cauza îmbolnăvirilor. Amintim, de asemenea, faptul că directorul general al ANPC a revenit pe 31 iulie asupra declarațiilor făcute la data de 21 iulie, când a declarat presei faptul că la complexul Mera Resort s-a descoperit primul focar de toxiinfecție alimentară al sezonului 2016, deși acest fapt nu era confirmat de analizele medicale și de laborator. De asemenea, DSP și DSV au revenit ulterior prin comunicate de presă, arătând că la complexul Mera Resort nu se poate proba existența unui pericol de contaminare", au transmis reprezentanții Mera Resort.

Măsuri suplimentare de igienă

Potrivit acestora, conducerea unității a intensificat procedurile de igienizare și de dezinfectare, atât a spațiilor de producție, cât și a celor publice, impunând măsuri extreme ce au dus până la înlocuirea integrală a ustensilelor în bucătărie, scoaterea din producție a întreg stocului de marfă existent la acea dată, deși aflat în termen de valabilitate, schimbarea unor furnizori importanți de materie primă, precum și triplarea procedurilor de dezinfectare a tuturor suprafețelor, atât din zona de lucru, cât și din cea de servire a mesei.

De asemenea, s-au impus verificări zilnice ale stării generale de sănătate a personalului și efectuarea de analize săptămânale, au fost trimiși în concediu medical trei angajați care prezentau unele simptome care ar fi putut afecta siguranța turiștilor în interiorul complexului, fiecare angajat din zona de servire a restaurantului a fost dotat și instruit să folosească frecvent soluții specifice dezinfectante pentru suprafețele de servire a mesei, suplimen-tarea numărului de dispensere automate pentru dezinfectarea mâinilor în zona de restaurant, piscină și toalete publice și ajungând până la prelevarea de probe pentru analiza băuturilor alcoolice și non-alcoolice, precum și a apei potabile din spațiile publice, a apei mării și a piscinelor din incinta complexului.

DSV și DSP s-au lămurit!

"Acuzațiile care au fost aduse complexului nu sunt susținute, până în acest moment, de probe care să ateste prezența unui virus sau a unei bacterii care ar fi putut provoca toxiinfecții alimentare, iar cazurile care au fost analizate de personalul medical în incinta complexului, la Serviciul de Ambulanță sau la spitalele din județ nu confirmă contaminarea în interiorul complexului. În data de 31 iulie, am fost informați oficial de către autoritățile abilitate (ANPC, DSV, DSP) că, în urma investigațiilor și a analizelor de laborator, efectuate în perioada 20 - 31 iulie, s-a constatat că nu există un focar de toxiinfecție alimentară în interiorul complexului Mera Resort", mai spun reprezentanții resortului.

În complexul din Venus se află zilnic peste 1.300 de turiști și personal angajat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0443 secunde