Unde fug românii, de sărbători? Constănțenii preferă Crăciunul în țară

433
1
Unde fug românii, de sărbători? Constănțenii preferă Crăciunul în țară - fotofondvacanta11jpeg-1513871399.jpg

Articole de la același autor

Cei mai mulți dintre noi vom petrece sărbătorile de iarnă cu cei dragi, însă nu toți vom sta acasă. Pentru că ziua de Crăciun pică luni, o parte din constănțeni vor profita de minivacanță pentru a călători.

Destinațiile preferate în această perioadă sunt cele din țară, în special la munte sau în zone cu zăpadă multă. Cei care preferă alte meleaguri au ales pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Catania - Sicilia și Bologna.

"Cea mai solicitată destinație de Crăciun și Revelion rămâne România, în topul preferințelor fiind Bran, Moeciu, Râșnov, Poiana Brașov, Predeal și Sinaia. Acestora li se adaugă Bucovina și Maramureșul, dar și orașe precum Sibiu, Oradea, Brașov și Alba Iulia. Bugetul mediu alocat pentru un sejur de Revelion în România este de aproximativ 1.000 de lei de persoană. De remarcat faptul că, în ultimii ani, a crescut numărul celor care aleg litoralul pentru petrecerea dintre ani, precum și al celor care aleg Delta Dunării", declară Cosmin Marinof, director național de vânzări TUI TravelCenter.

De asemenea, Londra rămâne cea mai populară destinație către care românii zboară de Crăciun, statistica realizată de un site de vânzări bilete de avion arătând că peste 10 la sută dintre biletele cu plecare în perioada Crăciunului au ca destinație capitala Marii Britanii. Pentru Revelion, cea mai populară destinație este Roma. Dar în topul preferințelor se mai numără și Bruxelles, Milano sau Madrid. Destinațiile exotice au înregistrat și ele o creștere de 25 la sută față de totalul rezervărilor de anul trecut. Preferințele românilor se îndreaptă în special spre destinații cu plajă precum Thailanda sau Maldive. 

Comentează știrea

constanta
22 decembrie 2017
anti PSD

un pelerinaj la Parlamant ? Abandonam corabia? gata ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5897 secunde