Unde "evadează" constănțenii în minivacanța de 1 Mai

397
Unde

Articole de la același autor

Minivacanța de 1 Mai se anunță una aglomerată, pe litoral. Așa că mulți constănțeni și-au programat deja sejururi în zone

mai liniștite sau în zone unde să se simtă și ei musafiri. Destinațiile preferate sunt, și anul acesta, Valea Prahovei și Bulgaria. Tarifele sunt pentru toate buzunarele, iar distracția și mâncarea bună sunt asigurate.

În timp ce o mare parte din români vin pe litoral de 1 Mai, constănțenii aleg să-și petreacă minivacanța la munte. Unii au mers pe cont propriu și și-au rezervat din timp locuri în pensiuni, alții au căutat pachete și oferte prin agenții turistice. Pachetele turistice includ chiar și masa de Paște. Tarifele încep de la 40-50 de lei pe noapte, de persoană, dar numai pentru pachete de minimum trei nopți. Există și pachete cu 950 de lei camera dublă, trei zile, cu mic dejun și cină. Pentru hotelurile cu clasificări superioare, prețul este de 2.398 de lei pentru o cameră dublă, timp de trei zile, sau 3.690 de lei pentru cinci nopți, o garsonieră la hotel de patru stele, cu mic dejun și cina pascală.

"Gradul de ocupare al hotelurilor de pe Valea Prahovei este de aproape 75 la sută, cu locații care au vândut deja tot, dar mai există încă unități de cazare cu multe camere libere. Este un grad bun de ocupare, ținând cont că, anul acesta, Paștele coincide cu 1 Mai, deci cu deschiderea sezonului estival. Cei mai mulți turiști, 80 la sută, vin cu pachete cumpărate prin agenții online și offline, inclusiv prin portaluri de rezervări. Tarifele, în general, nu par a fi crescut, poate un pic la structurile de categorie superioară. Și are justificare din cauza creșterilor de taxe și impozite locale, precum și la serviciile externe structurii transporturi și furnizori. Da, putem spune că există creșteri de 5-8 la sută", a explicat președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican.

Relaxare în Bulgaria sau Grecia

Cei care nu sunt tentați de un sejur la munte, au ales Bulgaria sau chiar un city-break în orașe din Europa. "În-afară de Bulgaria, românii au ales să meargă în acest an și în destinații clasice de vară, precum Creta sau Antalya, cu pachete charter", a precizat directorul național de vânzări Tui Travel, Cosmin Marinof.

Potrivit acestuia, bugetul mediu pentru un sejur individual, fără transport, este de 150 de euro, de persoană, iar cu avionul, transport charter, ajunge la 350 de euro.

Delta Dunării este foarte atractivă tot timpul anului, dar sezonul începe de la jumătatea lunii aprilie, sejururile în luna mai fiind de asemenea foarte solicitate. Pentru cei care aleg Delta de 1 Mai, un pachet la Green Village costă 147 euro și include trei nopți de cazare în cameră dublă standard, demipensiune, prânz festiv de Paște și cină pescărească.

Tradiții pascale în Bucovina

Amatorii de sărbători tradiționale au ales Bucovina, unde prețurile sunt atractive, atât pentru grupuri, familii, cât și pentru pasionații de obiective turistice. Camerele duble sunt în jur de 120 de lei pe noapte, iar apartamentele pentru patru, cinci persoane ajung la 280 de lei pe noapte. Cei care doresc să mănânce de Paște bucatele specifice pot alege un pachet complet, care poate ajunge la de 3.000 de lei pentru o familie de trei persoane. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Aprilie 2016
Stire din Social : Se ieftinesc gazele naturale!
Pagina a fost generata in 0.6215 secunde