Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata în luna septembrie

273
Un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata în luna septembrie - gettyimages1211487998-1586790395.jpg

Articole recomandate

O echipă de cercetători din cadrul Oxford University spun că e foarte posibil să aibă gata un vaccin până în luna septembrie, informează playtech.ro.


Cercetătorul care conduce una dintre cele mai avansate echipe din Marea Britanie spune că vaccinul pentru noul coronavirus este mai aproape decât ne-am aștepta. Astfel, potrivit oamenilor de știință de la Oxford University, acesta ar putea fi gata chiar până în luna septembrie. De asemenea, aceștia susțin și că șansele ca acesta să funcționeze sunt destul de mari.


Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Oxford spune că e 80% încrezătoare că noul vaccin ar urma să fie eficient împotriva virusului.


Deși experții în domeniu au anunțat că dezvoltarea vaccinului va dura undeva între 12 și 18 luni, cercetătorii din cadrul Oxford spun că nu este vorba doar despre o bănuială în ceea ce privește munca lor. "Cu fiecare săptămână, avem mai multe date la care să ne uităm", a mai spus Sarah Gilbert.


Stadiul în care echipa de cercetători se află este unul destul de avansat. Au anunțat că testele pe oameni ale vaccinului pe care l-au dezvoltat urmează să înceapă în următoarele două săptămâni.


Echipa din Marea Britanie este doar una dintre cele care lucrează la vaccinul împotriva noului coronavirus. Mai multe teste pe oameni au început deja în alte țări, precum Statele Unite sau China. Vaccinul ar putea fi fundamental în relaxarea restricțiilor și revenirea la viața normală.


Fabricarea milioanelor de doze de vaccin care sunt necesare ar putea dura luni de zile. Gilbert spune că este în discuții cu guvernul britanic legate finanțare și speră că vor putea începe producția înainte ca rezultatele finale să ajungă. Astfel, toți oamenii ar urma să poată să acceseze imediat vaccinul de care au nevoie, dacă se dovedește că acesta funcționează, într-adevăr.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9807 secunde