Un vaccin important lipsește din cabinetele medicilor de familie. Părinții sunt panicați!

976
Un vaccin important lipsește din cabinetele medicilor de familie. Părinții sunt panicați! - tetraxim2-1563487713.jpg

Articole de la același autor

Părinții sunt speriați, iar medicii îngrijorați. Sute de copii constănțeni nu pot fi vaccinați împotriva unor boli grave din lipsa vaccinurilor. Mai trist este că toată această situație are lor în condițiile în care ne aflăm în plină campanie de promovare a vaccinărilor, iar Ministerul Sănătății susține că aceasta este cea mai sigură metodă de prevenire a unor afecțiuni grave. 


În teritoriu, în multe dintre cabinetele medicilor lipsește un vaccin important: Tetraxim-ul. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) Constanța afirmă că vor primi Tetraxim-ul abia spre sfârșitul lunii iulie, urmând ca după aceea să îl distribuie în cabinetele medicilor de familie. 


Ce se întâmplă la acest moment în Constanța? În lipsa serului imunizant, copilașii sunt expuși riscului unor boli grave, precum difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită. 


"Așteptăm să primim vaccinul, pentru că avem părinți care ne sună zilnic să ne întrebe dacă l-am primit sau nu. Eu nu îl mai am în cabinet de peste o lună de zile", ne-a declarat dr. Valeria Surdu, medic de familie. 


"Vaccinul Tetraxim, destinat copiilor de șase ani, lipsește de pe rafturile cabinetului nostru. Acesta se administrează copiilor pentru a-i feri de boli grave precum tuse convulsivă, difterie sau poliomielită. Trebuie precizat că toți copiii nevaccinati care intră în comunități, grădiniță sau școală, riscă boli grave. Spre exemplu, în cazul difteriei și a tetanosului se poate ajunge și la deces, iar în cel al poliomielitei, la alte complicații. Din păcate, nu avem altă soluție decât să așteptăm să ne fie repartizate alte doze", a subliniat dr. Ilinca Toma, un alt medic. 
La rândul său, dr. Veronica Chiorniță a precizat că ea mai dispune de doze de vaccin în cabinet, pentru că nu are foarte mulți copii pe listele sale. 


"La noi, situația este în regulă. Este posibil ca acei colegi care au mai mulți copii înscriși să aibă probleme, dar la noi nu sunt", a spus ea. 
Părinții sunt panicați și se întreabă ce ar putea face între timp. Din nefericire, nu există soluții similare ce le pot fi administrate celor mici, așa că soluția este doar să aștepte ca vaccinul să ajungă, din nou, în cabinete. "Nu este normal ca niște copii atât de mici să nu poată fi imunizați. Dacă se îmbolnăvesc, ce ne facem?", a completat Anica Banu, o mămică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5152 secunde