Un tată din Constanța își crește singur cei șase copii, deși are o boală cruntă. Și noi îi putem ajuta!

507
Un tată din Constanța își crește singur cei șase copii, deși are o boală cruntă. Și noi îi putem ajuta! - untatadinconstanta-1576800927.jpg

Articole recomandate

În timp ce mulți copii așteaptă de la Moș Crăciun daruri scumpe, telefoane și ceasuri smart, haine de firmă sau un sac de jucării, șase copii din Constanța își doresc doar sănătate pentru tatăl lor, care îi crește și câte ceva de pus pe masă de sărbători. 


Singur, cu un diagnostic crunt dat de medici, Marin Matei, un tată din Constanța, continuă să meargă zi de zi la lucru pentru a-și susține cei șase copii. Cu toții locuiesc într-o cameră sărăcăcioasă, undeva în incinta Portului Constanța. Sătulă de neajunsurile fiecărei zile, mama copiilor i-a abandonat imediat după nașterea celui mai mic dintre ei, care acum are trei ani. 
Cea mai mare este fiica în vârstă de 13 ani. Zilnic, are grijă de frații ei mai mici, însă nu-și neglijează deloc școala. Este conștientă că educația este unica ei șansă de a răzbate în viață și de a-și putea ajuta familia să scape de lipsuri. Frații ei o văd ca pe un exemplu și, la rândul lor, sunt preocupați de școală. 


Primii care au ajuns la ei sunt elevii Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale Constanța, care au ținut să le transmită copiilor o rază de speranță. Însoțiți de prof. Irina Pavel, elevii le-au dus dulciuri, fructe, hăinuțe, rechizite și jucării, o mică bucurie de sărbători. 


XXX 
Însă, problemele familiei Matei nu vor dispărea peste noapte. În lipsa unui tratament adecvat și riguros, boala cumplită de care suferă tatăl riscă să devină incurabilă. De aceea, atenția noastră și gândurile bune rămân alături de cei șase copii, care știm din surse de încredere că au fost cuminți tot anul și merită din plin să ocupe locurile de sus pe lista lui Moș Crăciun.
Oricine dorește să ajute familia Matei se poate adresa redacției "Cuget Liber", pentru a vă oferi mai multe informații.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.47 secunde