Un nou val de praf saharian ajunge la Constanța

227
Un nou val  de praf saharian ajunge la Constanța - unnoulvaldepraf-1523981381.jpg

Articole de la același autor

Astăzi și mâine, este posibil să observați pe mașini sau pe geamuri praf mai mult decât de obicei și de o culoare cărămizie. Un nou val de praf saharian a ajuns deasupra țării noastre și este posibil să fie adus de curenții de aer și la Constanța.

"În ultimele zile, deasupra Europei sudice centrale și de sud-est a evoluat o formațiune de presiune coborâtă care a favorizat avansul dinspre nordul Africii al unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană. Deoarece în aceste zone s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf este în scădere", precizează reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.

Deasupra României, particulele de praf saharian au o concentrație redusă, dar, în condițiile în care în următoarele 48 de ore, local și temporar va ploua, va fi favorizată antrenarea acestora spre sol. La Constanța, este posibil să plouă astăzi, la noapte și mâine.

"La noapte, vremea va fi relativ normală termic. Cerul va fi temporar noros și, izolat, vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 și 11 grade. Izolat, vor mai fi condiții de ceață. Mâine, vremea va fi relativ caldă. Cerul va fi temporar noros în timpul zilei, când, pe arii restrânse, vor fi condiții de averse slabe. Vântul va sufla slab și moderat la început, apoi va prezenta intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 13 grade", explică directorul Centrului Regional de Meteorologie Constanța, Marius Coțofan. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Aprilie 2018
Stire din Social : VREME INSTABILĂ LA CONSTANȚA!
Marţi, 17 Aprilie 2018
Stire din Social : Vreme în încălzire, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.3472 secunde