Un nou tun imobiliar, la Constanța! Dispare încă un spațiu verde, pe Șoseaua Mangaliei

11737
6

Articole de la același autor

Constanța s-a umplut de blocuri și se construiește într-un ritm frenetic. Aceasta este o dovadă a dezvoltării orașului - susțin mulți, însă, atunci când sub betoane sunt decimate puținele spații verzi și parcări care ne-au mai rămas, nu putem să nu ne întrebăm unde ne vom înghesui cu toții, ce vom mai respira, unde se vor mai juca ai noștri copii… 


Cea mai nouă victimă a dezvoltării imobiliare este un teren de pe Șoseaua Mangaliei, în zona Abator, în dreptul blocurilor cu zece etaje. Practic, o parte din spațiul verde dintre blocuri, unde, pe vremea când acestea au fost ridicate, era un mini-părculeț cu flori, arbuști și copăcei, va fi acum ras și pe el se va înălța un turn cu opt etaje. 


Proprietarul, firma Cambela Prod, a obținut deja, pe 23 martie 2018, autorizația de construcție de la Primăria Constanța, cu o valabilitate de 12 luni. Conform documentului, imobilul va avea demisol, parter și opt etaje. 


Însă intențiile de a construi în zonă sunt vechi. Primul certificat de urbanism pentru terenul respectiv a fost obținut încă din primăvara anului 2014, dar lucrările nu au început. Inițial, imobilul ar fi trebuit să aibă zece etaje. Acum însă Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanța nu i-a mai permis decât opt etaje, cu demisol și parter. Terenul a fost dobândit înainte de anul 2010, pe vremea când era primar Radu Ștefan Mazăre. 


"Ce vom mai respira?" 


În zonă, vestea că le vor fi tăiați copacii din fața blocului și că urmează să fie demarat un șantier pentru un bloc turn s-a răspândit repede printre locatari. Oamenii sunt revoltați și speriați că viața și confortul lor se vor schimba în rău. 


"Dacă se va construi aici și se va distruge această oază de verdeață, suntem terminați. Așa cum este ea, bună, rea, ne-a lăsat-o Ceaușescu să avem ce respira și să vedem iarbă și copaci în fața ferestrei. Acum vin oameni îmbogățiți peste noapte și ne distrug liniștea. Unde vor mai ieși copiii noștri să se aerisească, să se plimbe cu rolele, să bată mingea?", se întreabă un locatar al blocului învecinat. 


Supărarea este mare, cu atât mai mult cu cât credeau că au scăpat și că a fost salvat acel spațiu verde. 


"Auzisem acum câțiva ani că urmează să se ridice un turn aici, dar nu s-a mai întâmplat nimic. Acum, că nu mai este Mazăre, să le dea la toți autorizații, am sperat că am scăpat de noii vecini. Să sperăm că și de data aceasta vor renunța să mai construiască. Nu înțeleg cum au reușit să pună mâna pe bucata asta de teren, căci aici a fost dintotdeauna loc liber, lăsat între blocuri, să putem respira. Au vândut fiecare bucățică și acum urmează să ne vândă și pe noi", ne-a spus un alt constănțean din zonă. 


Probleme cu respectarea regulilor în construcții 


Cambela Prod este unul dintre marii investitori care se ocupă cu imobiliare în Constanța. În portofoliul firmei sunt blocuri în Mamaia, pe strada Cașin, în Faleză Nord și, anul acesta, va mai ridica un bloc cu cinci etaje, pe strada Biruinței, în cartierul Coiciu. 


Însă multe din lucrările lor au născut scandaluri, mai ales că toate au fost ridicate pe terenuri foste spații verzi din fața sau din spatele unor blocuri vechi. În 2016, au fost probleme cu un bloc de pe strada Belvedere, unde nu a fost respectată autorizația de construcție. Ulterior, pentru a intra în legalitate, a fost solicitată o altă autorizație. Însă, sesizată de către locatari, conducerea Inspectoratului de Stat în Construcții a efectuat verificări pe șantier și a constatat alte numeroase nereguli, inclusiv faptul că a doua autorizație de construcție a fost emisă cu încălcarea prevederilor legale. 


Comentează știrea

Constantean
11 aprilie 2018
Ilegal

Daca este ilegal, locatarii să reclame la Politie, Guvern, Parlament, TV etc. Să nu se lase până nu se amenajează un parc.

Liviu Chilian
11 aprilie 2018
Republica Canibala Rromarlania(Marian Nazat, intelectual tampitopolean)

Motto:"Rromarlania-porcdecaine rabiat nu te iartă pana nu esti ca el(proverb romanesc. --- Merita citit! Interviu in EVZaluzii. De crima generalizată zsidano-jigano-pesedist-mazarena din Kustendge PROFITA acum greco-tziganimea/machidonimea ce au ACAPARAT antijustitia! Acesta e secretul kkpIUDAlismului - personalizarea "justitiei". Machidonimea asociată liberabiatilor au premeditat incalekkrea antijustitie. Păcat ca merdialqaedana n'a atins ESENTIALUL! Ce inseamna Cambela Prod! Ramai siderat! Un parlit Greco-Tzigan din...satul Stejarul-Tulcea. Crima imobiliară e comisă de un Machidon. Cetatenii, Romanii, nu trebuie decat sa'i rupă picioarele si limba NEBUNULUI! Sa'l duca la...Palazu Mare, sa'l pana'n cărucior cu rotile, si sa fie...scos la aer, la spatiu verde, odata pe an. Pt EXEMPLU! Amin! --- Revolta intelectualilor - interviu exploziv cu Marian Nazat. " ""Instabilitatea socio-politică și economică a României a fost programată înadins! Să nu subestimăm Occidentul!" Autor: Florin Saiu  Dialogul cu Marian Nazat, avocat și scriitor, taie România în mici românii, splendide în goliciunea lor, pe care le expune în oglinda înșelătoare a tranziției. Reîmbinate, româniile lui Nazat rânjesc înapoi, hâde, aspre, dureros de aproape. - EVZ: Explicați-ne, vă rog, în ce constă noul pachet de legi în domeniul justiției! Mai exact, cum vor modifica ele realitatea imediată în care trăim? - Marian Nazat: O să vă dezamăgesc, dar nu le-am citit încă! Aștept să fie promulgate și abia atunci le voi desluși. Deocamdată, ele nu sunt decât abur și sămânță de zâzanie între unii și alții. Un pretext al luptei politice, "cancerul României" de-a pururi, în care opoziția, firavă și bramburită, a coborât în stradă, fiindcă aici, în regiunea noastră, una a feluritelor experimente, există o modă a maidanului. Dacă îi întrebi pe acei manifestanți zgomotoși și intoleranți din Piața Victoriei ce îi nemulțumește în concret din pachetul legislativ în discuție, mă tem că vor răspunde printr-un muget lung și cool. Dar ei vor urla, făcându-și selfie, desigur, că statul de drept este în pericol, că ăia răi vor să li-l confiște, Caragiale curat, monser. Corupția există în bagajul genetic al omului, însă sistemul capitalist o scoate de acolo cu perfidă dibăcie și o proclamă politică de stat. Economia, cultura, sportul, sănătatea, învățământul au fost scoase definitiv din agenda publică. Doar arestarea și condamnarea în direct fac rating, Republica Canibală România (cacofonia este obligatorie!) își trăiește apogeul! măgarii de aici continuă să dea cu copita în legi, îndeosebi când cinstiții aleși aterizează în Parlamentul European... Capitalismul balcanic n-are seaman in lume..."

yohanis
11 aprilie 2018
blocul

ce parc era ,este acolo ? ca e parcare a zeci de masini pe asa zisa iarba dar in principiu ar trebui lasat asa chiar de e in paragina dar spaga de unde sa iasa ?tara de tigani

Palaz
11 aprilie 2018
Din sondaje...

Blocul acela era fruntas la votarea mascariciului dereglat psihic si acum al PSD-ului... Ce au vrut , au primit !

RADIO EREVAN
11 aprilie 2018
Intrebare

Dacă Făgadau &Co.iau 10% spaga prin diverse firme care ofera "consultanță " acestor dezvoltatori imobiliar, oare seful DNA C-ta cat încasează ca sa închidă ochii si dosarele? 20%?30%?Un procuror sef la C-ta oare castiga mai mult decat un sef de vama la granita cu Ucraina sau Serbia? PS.Doar in tara asta un urmarit penal mai face matrapazlîcuri sub privirile îngăduitoare ale procurorilor.Ce-mi este Congo lui Mobutu ,ce-mi este C-ta lui Fagadau

ZE RO
11 aprilie 2018
Cum scapam de tine..?

Republica Canibala Rromarlania poate te canibalizeaza si pe tine.....chiar daca nu ai gust bun, absolut de loc....pentru un canibal intelectual.

Răspuns la: Republica Canibala Rromarlania(Marian Nazat, intelectual tampitopolean)
Adăugat de : Liviu Chilian, 11 aprilie 2018
Motto:"Rromarlania-porcdecaine rabiat nu te iartă pana nu esti ca el(proverb romanesc. --- Merita citit! Interviu in EVZaluzii. De crima...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1924 secunde