Un nou protest spontan la Spitalul Județean

320
Un nou protest spontan la Spitalul Județean - d74c87ebb12788fa033de26e3cb636b2.jpg

Articole de la același autor

Angajații Spitalului Clinic Jude-țean de Urgență Constanța sunt nemulțumiți de modul cum este realizată reorganizarea unității sanitare. Vineri dimineață, pentru a doua oară în două săptămâni, aproximativ 150 de salariați, cadre medicale și personal auxiliar, au ieșit în curtea spitalului, într-un protest spontan împotriva deciziilor luate de conducere: disponibilizarea masivă a angajaților și externalizarea serviciilor non-medicale. "Este un semnal de alarmă către conducere", a declarat pentru "Cuget Liber" Emil Alexiu, lider Sindicatul TESA. După aproximativ jumătate de oră în care au scandat în curtea unității, angajații s-au întors la îndatoririle zilnice.
O delegație formată din patru salariați s-a îndreptat însă spre Instituția Prefectului, pentru a-i înmâna prefectului Claudiu Palaz un memoriu prin care i-au cerut, din nou, sprijinul. Ei i-au cerut prefectului să analizeze și modul în care a fost realizată externalizarea serviciilor (laboratorul, bucătăria și serviciul de pază) și să atace în contencios-administrativ decizia de disponibilizare de personal, pe care o consideră "abuzivă". Potrivit sindicaliștilor, pot fi găsite alte soluții pentru reducerea cheltuielilor, precum tăierea sporurilor, și nu concedierea a peste 390 de angajați.
Claudiu Palaz a arătat că toate aceste aspecte urmează să fie discutate, marți, 28 septembrie, în cadrul Comisiei de dialog social, la care vor participa atât sindicaliștii, cât și conducerea spitalului.
Reamintim că salariații de la Spitalul Județean au protestat și vineri, 17 septembrie, alături de studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Medicină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Social : Ai facultate? Fă-te animatoare!
Pagina a fost generata in 1.8229 secunde