Un nou proiect de excepție pentru Universitatea "Andrei Șaguna"

168
Un nou proiect de excepție pentru Universitatea

Articole de la același autor

Au mai rămas doar câteva zile până la conferința de inaugurare a proiectului "Medierea - politică publică eficientă în dialogul civic", implementat de Asociația "Centrul de Mediere și Arbitraj ProPact", în parteneriat cu Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța. Evenimentul va avea loc în data de 5 septembrie, ora 17.00, la hotelul "Golden House" din Craiova.

Potrivit reprezentanților instituției de învățământ superior, obiectivul proiectului este creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative în domeniul medierii, grupul țintă fiind alcătuit din zece organizații non-guvernamentale cu reprezentativitate națională, șase organizații sindicale, precum și autorități și instituții publice care au atribuții legate de mediere.

Activitățile proiectului se vor desfășura în perioada iunie 2018-octombrie 2019, în opt regiuni de dezvoltare, urmărind soluționarea unor aspecte identificate în derularea procesului de mediere în România. Dintre acestea amintim lipsa cunoașterii și promovării medierii, cadrul legislativ incoerent, instabil și lipsa armonizării legislației, dezvoltarea insuficientă a asociațiilor profesionale, deficitul de formare profesională continuă.

În acest scop vor fi dezvoltate instrumente independente de monitorizare și evaluare a politicilor publice, studii de monitorizare a percepției cetățenilor și a mediului asociativ privind serviciile de mediere, diseminarea informațiilor obținute realizându-se în cadrul unor mese rotunde organizate în Constanța, București, Arad, Târgu Jiu, Alba Iulia, Oradea, Botoșani, Slobozia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.403 secunde