Un nou complex de blocuri, la Constanța. Cine investește în cartierul Compozitorilor

2551

Articole de la același autor

Cartierul Compozitorilor continuă să se extindă.  Un investitor din Constanța intenționează să ridice  pe strada Constantin Bobescu  un ansamblu de locuințe  cu mai multe blocuri. 


Vasile Secrieru a depus deja la Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Constanța solicitarea pentru elaborarea unui nou Plan Urbanistic Zonal, în vederea autorizării. Terenul vizat are o suprafață de 15.897 mp și face parte din intravilanul municipiului Constanța. Noul PUZ, pe lângă faptul că ar trebui să includă funcțiuni de locuire în zonă, va reglementa și o înălțime maximă de zece etaje, adică 35 de metri. 


Noile clădiri vor cuprinde apartamente, spații comerciale la parter, pentru servicii, comerț, birouri, restaurante, alimentație publică, cabinete medicale, farmacii, grădinițe, creșe, spații plantate, parcare, spații de depozitare complementare locuirii, bar, terase, piscine. 


"Având în vedere caracterul zonei aferente - cartier dominat de locuințe colective și al poziționării terenului studiat se constată că zona este din ce în ce mai atractivă din punct de vedere al investitorilor și prezintă mare potențial rezidențial. În acest sens, beneficiarul propune amenajarea unui complex rezidențial care să satisfacă cerințele actuale ale locuitorilor din zonă, cât și ale celor din imediata apropiere", se arată în solicitarea pentru noul PUZ. 


Străzi înguste 


și puține locuri de parcare 


În document sunt identificate și câteva disfuncționalități. În primul rând, este vorba despre numărul mic de locuri de parcare amenajate, lipsa locurilor de joacă pentru copii, suprafața mică de spații verzi amenajate și sistematizate. În plus, estetica arhitecturală este neadecvată zonei, cu clădiri acoperite cu ondulină, clădiri prevăzute cu acoperișuri improvizate tip mansardă, arată specialiștii. 


În ce privește circulația, în partea de est a lotului se află strada Constantin Bobescu, o stradă cu 13 metri lățime. Aceasta este prevăzută cu câte o bandă de circulație pe sens, despărțite de o zonă de spațiu verde, cu o lățime de trei metri. De o parte și de alta a carosabilului sunt trotuarele, cu o lățime de 1,5 metri. 


Configurația străzii Constantin Bobescu se păstrează. În schimb, în partea de nord a lotului se află o stradă proiectată cu o lățime de șapte metri. Tocmai de aceea, investitorul propune realizarea unui număr redus de accese auto pe amplasament, pentru afectarea cât mai puțin a traficului auto din zonă. Se propun trei căi de acces pe amplasament, două din strada Constantin Bobescu și una din aceea de acces dinspre nord. 


De asemenea, vor fi realizate tot atâtea locuri de parcare câte unități locative vor fi construite. Cel puțin așa se arată în proiect. De asemenea, vor fi prevăzute locuri de parcare pentru vizitatori, în procent de 20% față de numărul de apartamente. În ce privește clădirile, acestea vor fi construite pe o suprafață de 4.769 metri pătrați. De asemenea, pe hârtie, sunt prevăzuți tot atâția metri pătrați de spații verzi. 


Planul Urbanistic Zonal va fi transmis spre avizare către Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.2389 secunde