UN MEDIC TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ! "Ouăle le-au ars pe gospodine. Atenție la improvizații"

1212
UN MEDIC TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ!

Articole recomandate

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnat de alarmă, iar mesajul său este unul de interes public, care poate salva multe vieți:


"Ouăle le-au ars pe gospodine. Atenție la improvizații. Neatenția și graba în pregătirea alimentelor tradiționale, de la fierberea ouălor, gătitul ciorbei sau a fripturii de miel, sunt urmate de tot mai multe cazuri de arsuri, chiar de grad II, III și IV, la nivelul mâinilor, antebrațelor, abdomentului sau membrelor pelvine iar lipsa educației pentru sănătate complică lucrurile.

O pacientă de 38 de ani cu arsuri prin lichid fierbinte grad II si III localizate la nivelul brațului și antebratului stâng a aplicat pe intreaga suprafață a arsurii cerneală, îngreunând intervenția chirurgicală, ceea ce duce la un prognostic rezervat.

Atenție:

1.Arsurile prin lichid fierbinte sau flacară din această perioadă pot fi extrem de severe sau urmate de numeroase complicații.

2.Tratamente improvizate la care recurg gospodinele, precum aplicarea locală de iaurt, ulei, sare , miere sau se prezentarea tardivă la spital, pot complica evoluția și se pot solda cu sechele de ordin funcțional și estetic.

De aceea am și propus ca primul ajutor să fie materie obligatorie de studiu în toate școlile din România. Până când parlamentarii vor vota proiectul meu de lege e bine de știu că în arsuri:

1. Este indicată doar spălarea abundentă cu ser fiziologic sau apă calduță, precum și aplicarea unui pansament steril sau a unui prosop curat.

2. Este obligatorie prezentarea rapidă la spital pentru tratament de specialitate și

3. Sunt interzise ,,tratamentele" trăznite prin aplicarea de ulei, iaurt, frunze de varză, cerneală, sare, miere de albine ce pot agrava leziunile, cresc riscul septic și îngreunează terapia arsurii.

!!! Nu uitați că este obligatorie prezentarea rapida la spital pentru tratament de specialitate fără de care pot apărea numeroase complicații de ordin funcțional sau estetic.", spune medicul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5488 secunde