€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

Un băiețel de trei ani luptă pentru viața sa. El suferă de tumoare la ficat

Ştire online publicată Joi, 23 August 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
O mamă disperată face apel pentru puiul său, care a fost diagnosticat cu o tumoare la ficat și care nu poate fi salvat decât prin intermediul unei operații, al cărei cost se ridică la circa 100.000 de euro. Din păcate, familia nu dispune de acești bani. „Fetelor, sunt dărâmată, a căzut cerul pe mine, băiețelul cel mare de trei ani mi-a fost diagnosticat cu tumoare la ficat!”, așa sună mesajul unei mame care până de curând și-a crezut primul născut perfect sănătos. 


Totul a pornit pe fondul unei febre ridicate, iar la primele analize a reieșit o infecție urinară. Totuși, de la consultul pediatric, au fost trimiși la un ecograf abdominal, unde avea să primească teribila veste. Diagnosticul de hepatoblastom în gradul 4 cu metastaze la plamâni a fost pus la Galați și confirmat la Cluj, cu recomandarea tratamentului chimioterapeutic și transplant de ficat. 


Deoarece la Cluj nu se poate face operația, părinții au optat să se deplaseze într-un centru medical în care să se poată face tratamentul și operația deopotrivă. Recomandările cu șansele cele mai mari de tratament au fost din Turcia, iar cazul a fost acceptat de echipa de la American Hospital. Biopsia și investigațiile făcute în Istanbul, nu numai că au reconfirmat diagnosticul dar au relevat și că tumora malignă este de formă agresivă, fapt pentru care s-a decis începerea chimioterapiei imediat. Se încearcă, totuși, salvarea ficatului printr-un protocol personalizat micuțului pacient.


Donați pentru Bogdan!


Deoarece costurile sunt mari, mult peste puterile și resursele părinților – aproximativ 100.000 de Euro, aceștia au mare nevoie ajutorul nostru ca să-și salveze copilul. Asociația “Salvează o inimă” a răspuns prompt la strigătul de ajutor al familiei Popa și au demarat o campanie de strângere de fonduri pe platforma sa de donații - https://salveazaoinima.ro/campaigns/bogdan-popa/, unde peste 7.500 de români au dăruit din puținul pe care-l au pentru a-l salva pe Bogdan. Până în prezent s-au donat în total aproximativ 40.000 de Euro. De asemenea, donațiile mai pot fi făcute și prin SMS, la 8832, cu textul “Bogdan” sau prin transfer bancar în consturile Asociației: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9295 secunde