Case construite în doar opt zile

Un acoperiș deasupra capului pentru opt familii sărmane, din Cumpăna

387

Articole de la același autor

Cele opt case care le vor servi drept cămin pentru opt familii cu venituri reduse din Cumpăna sunt gata. Căsuțele au fost ridicate în doar opt zile, de către Habitat for Humanity România, în cadrul evenimentului de construire accelerată și voluntariat Big Buidl 2018.

Peste 350 de voluntari veniți din toate colțurile țării și din SUA, Germania și Olanda au ajutat la ridicarea locuințelor și au lucrat cot la cot cu cele 8 familii care se vor muta în noile lor case începând cu primăvara anului viitor.

Mai mult de 240 de voluntari au lucrat în fiecare zi timp de opt ore la construcția celor opt locuințe, însumând de-a lungul celor cinci zile un total de peste 350 de voluntari. În prezent, cele opt familii ajutate de voluntari locuiesc în condiții grele, fie în case supraaglomerate sau care au nevoie urgentă de reparații, unele dintre ele cu toaleta în curte. Echipele de voluntari au fost ghidate și ajutate de 30 de specialiști în construcții, care au supravegheat lucrările de construire și le-au explicat voluntarilor cum se ridică pereții, cum se aplică vata minerală și gips cartonul sau cum se montează acoperișul.

"Sunt milioane de oameni în România care locuiesc în condiții greu de imaginat - în case mici, construite din materiale improprii, unele fără acces la utilități sau cu toaleta în curte. Pentru câțiva dintre ei, sute de oameni s-au reunit la Big Build și au construit baza unui viitor mai bun: o casă decentă, sigură și accesibilă, unde să își poată crește liniștiți copiii", a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Casele sunt construite în sistem duplex, au o suprafață utilă la interior de 63 metri pătrați, două dormitoare, camera de zi și baie și bucătărie, precum și un spațiu exterior. Ele sunt amplasate lângă Campusul Școlar din Cumpăna, aproape de alte 16 locuințe pe care Habitat for Humanity le construiește în comunitate.

v v v

Prin acest eveniment, este marcată, în fiecare an, Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra dreptului fiecăruia la o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ cinci milioane de români trăiesc în sărăcie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5211 secunde