Ultima zi pentru înscrierea la cursuri de ucenicie în Germania

240
Ultima zi pentru înscrierea la cursuri de ucenicie în Germania - ultimazipentru-1392395634.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 15 februarie, este ultima zi când mai puteți să trimiteți aplicația pentru un post de ucenic în domeniul gastronomic, în Germania. Programul, lansat de Ministerul Federal pentru Muncă și Afaceri Sociale din Germania, prin rețeaua Eures, intenționează să atragă tineri europeni, absolvenți sau persoane interesate de acest tip de pregătire. Astfel, ei pot face cursuri de ucenicie de trei ani, după care vor fi angajați în cadrul companiilor respective. 


Oferta prezentă cuprinde trei posturi de bucătar, patru posturi de specialist în domeniul hotelier și patru posturi de specialist restaurant. Pentru bucătar, se accepta ucenici care dețin certificate de absolvire a școlii generale. Tinerii trebuie să dețină abilități în matematică și chimie. În situația în care un tânăr nu reușește să obțină un contract de ucenicie pentru ocupația de bucătar, poate să aplice pentru o meserie similară cum ar fi: patiser, brutar, specialist în industria alimentară, măcelar.


Pentru specialist în domeniul hotelier, sunt necesare cunoștințe de matematică și în mod obligatoriu cunoștințele de limbă germană. Întrucât această activitate presupune servirea clienților străini, este necesară cunoașterea unei limbi străine, de preferință limba engleză. Se acceptă în cea mai mare parte a cazurilor ucenici care dețin certificate de absolvire a liceului. În situația în care un tânăr nu reușește să obțină un contract de ucenicie pentru ocupația de specialist în domeniul hotelier, poate să aplice pentru o meserie similară cum ar fi: specialist în restaurant, specialist în activități de catering, asistent în management hotelier. Iar pentru specialist restaurant, sunt esențiale cunoștințele de limbă germană, precum și cunoștințe de limbă engleză. Se acceptă în cea mai mare parte a cazurilor ucenici care dețin certificate de absolvire a liceului. În situația în care un tânăr nu reușește să obțină un contract de ucenicie pentru ocupația de specialist în restaurant, poate să aplice pentru o meserie similară, cum ar fi: specialist în business hotelier, specialist în activități de catering, asistent în management hotelier.


Pentru informații suplimentare, vă puteți adresa consilierului Eures Elena Pană, din cadrul AJOFM Constanța, strada Lacului nr. 14, tel 0241/481.553. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Social : Ce locuri de muncă sunt vacante
Pagina a fost generata in 0.5305 secunde