UDTR dă startul simpozionului "Femeia Turcă din Balcani"

490

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România, prin intermediul comisiei de femei, organizează cea de-a IX-a ediție a simpozionului internațional, "Femeia Turcă din Balcani", care se va desfășura la Constanța, în perioada 2-5 septembrie 2018.

Lucrările simpozionului vor debuta luni, 3 septembrie, ora 11.00, în Sala de Conferințe a hotelului TEN din Constanța, și vor reuni peste 100 de participante din mediul academic din țări precum: Turcia, Grecia, Azerbaidjan, Bulgaria și România.

Dezbaterile din cadrul simpozionului vor fi axate în principal pe teme precum: "Femeia turcă în istorie", "Organizații ale femeilor turce din Balcani", "Probleme cu care se confruntă femeile din Balcani în viața socială"și "Rolul femeii turce în cultură și dialog intercultural". În cadrul simpozionului va avea loc vernisajul expoziției de fotografii "Femeile în viitor", autor Yasin Yilmaz (Republica Turcia).

"Simpozionul internațional «Femeia Turcă din Balcani», ajuns la cea de-a IX-a ediție, este un proiect amplu, cel mai important eveniment organizat de comisia de femei a UDTR în acest an, a cărui pregătire a început încă din luna februarie. Temele abordate de participante vizează atât problemele cu care se confruntă organizațiile de femei de etnie turcă din Balcani cât și modalitățile de implicare și rolul acestora în viața socială a comunității dar și în dialogul intercultural. Sperăm că și această ediție a simpozionului va întări și dezvolta relațiile de cooperare și comunicarea cu reprezentante ale organizațiilor de femei din Balcani și va da naștere la noi idei de proiecte ce vor fi realizate în parteneriat cu cu acestea", a declarat președinta comisiei de femei a UDTR, Melek Amet.

La simpozion sunt așteptați să participe: președintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Evin Ibraim, deputatul Iusein Ibram precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. Simpozionul se va desfășura în prezența secretarului de stat al Departamentului pentru Relații Interetnice, Enikö Katalin Lacziko.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2925 secunde