UDTR a încheiat luna Ramazan. Urmează trei zile de sărbătoare

735

Articole de la același autor

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) încheie luna Ramazan, luna postului diurn și a rugăciunii, cu trei zile de sărbătoare începând de astăzi, 4 iunie 2019. Sărbătoarea Ramazan este una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor de pretutindeni care, în aceste zile, își îndreaptă rugăciunile în semn de recunoștință față de Allah, cel care i-a revelat Profetului Muhammed, Cartea Sfântă, Coranul. Etnicii turci din România o mai numesc, "Șeker Bayramı" (Sărbătoarea dulciurilor) deoarece în cele trei zile de sărbătoare de pe mesele credincioșilor musulmani nu vor lipsi baclavalele și sarailiile.


Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada lunii Ramazan, care a început în data de 6 mai, acțiuni cu caracter umanitar și cine tradiționale de iftar la filialele din: Constanța, Tulcea, București, Galați, Mangalia, Hârșova, Cobadin, Cumpăna, Tuzla și Fântâna Mare. În data de 23 mai, UDTR a organizat o cină tradițională de iftar la Constanța, la care alături de liderii UDTR s-au aflat reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor deconcentrate, profesori universitari și diplomați acreditați la București și Constanța. În acest an, a luat parte la cina de iftar pentru prima dată în calitate de Ambasador al Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consul general al Republicii Turcia la Constanța, între anii 2010-2013. Acțiunile cu caracter socio-umanitar din timpul lunii Ramazan au fost organizate de comisia de religie a UDTR și au fost coordonate de vicepreședintele comisiei, prof. Firdes Musledin.


Astăzi, 4 iunie, liderii UDTR vor participa la slujba religioasă prilejuită de Sărbătoarea Ramazan, după care vor petrece ziua în familie alături de rudele vârstnice. Miercuri, 5 iunie, liderii UDTR vor participa la întâlnirea anuală cu Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, organizată de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, cu prilejul acestui eveniment important atât pentru etnicii turci cât și pentru cetățenii turci care își desfășoară activitatea profesională la Constanța.


Președintele UDTR, Fedbi Osman, urează membrilor comunității turce: "Ramazan bayramınız kutlu olsun!" ( Sărbători fericite!). 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9581 secunde