Turismul, sabotat de Educație. Schimbarea structurii anului școlar dă peste cap vacanțele românilor

764
2
Turismul, sabotat de Educație. Schimbarea structurii anului școlar dă peste cap vacanțele românilor - turism-1441992257.jpg

Articole recomandate

Modificarea structurii anului școlar 2015 - 2016 afectează întreaga industrie a turismului, cauzând pagube financiare atât tour-operatorilor români, cât și turiștilor, atrage atenția, vineri, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT).

"Săptămâna în plus de vacanță, în luna ianuarie, noua perioadă de vacanță din luna februarie, respectiv zilele în plus de școală din iunie, stabilite în mod arbitrar de Ministerul Educației, fără consultarea mediului privat și a antreprenorilor din turism, aduce deservicii atât agenților de turism, cât și hotelierilor", spun reprezentanții ANAT.

Aproximativ 10.000 de sejururi au fost deja contractate pentru perioa-da vacanței de iarnă, spun reprezentanții industriei, agențiile de turism au depozite nerambursabile la partenerii hotelieri, din România și străinătate, pentru sezonul de iarnă 2015 - 2016, conform fostei programe școlare. Mai mult, clienții au achitat pachetele turistice, acestea fiind nerambursabile conform contractelor deja semnate, odată ce au fost achiziționate la prețuri de early booking.

"Schimbarea structurii anului școlar se face controlat, după discuții inclusiv cu reprezentanții din turism, pentru că perioadele de vacanță sunt extrem de importante pentru toți cei care activează în această industrie. Nu doar că nu am fost consultați, nu a fost făcută o consultare publică, proiectul nu a fost în dezbatere publică, ci publicat tacit în Monitorul Oficial, cu patru zile înainte de începerea anului școlar 2015 - 2016, punându-ne în fața unui fapt împlinit", a afirmat președintele ANAT, Aurelian Marin.

Potrivit Ministerului Educației, anul școlar se structurează pe două semestre. Astfel, cursurile se vor desfășura de luni, 14 septembrie, până vineri, 18 decembrie 2015. În perioada 31 octombrie - 8 noiembrie clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor avea vacanță. Vacanța de iarnă este prevăzută de sâmbătă, 19 decembrie 2015, până duminică, 10 ianuarie 2016, iar cursurile se vor desfășura din 11 ianuarie 2016 până pe 5 februarie 2016. Copiii vor fi în vacanță intersemestrială de sâmbătă, 6 februarie 2016, până duminică, 14 februarie 2016.

Comentează știrea

Cosmin
12 septembrie 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

rrrr
13 septembrie 2015
.......

ba prostilor nu e mai bine pentru hotii din turism sa fie o vacanta continua tot anul ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde