Turismul medical, în mare vogă. Românii cu dublă cetățenie și străinii își repară dantura pe litoral

482
Turismul medical, în mare vogă.  Românii cu dublă cetățenie și străinii  își repară dantura pe litoral - turismmedical1-1532869260.jpg

Articole de la același autor

Sute de români plecați peste hotare, dar și străini au ales să-și pună dinții tot în țară. Medicii constănțeni au consultat, deja, în acest sezon estival sute de pacienți, majoritatea din Spania și Italia. În concluzie, aceeași situație ca-n anii trecuți: turismul stomatologic a fost practicat și anul acesta de românii cu dublă cetățenie, stabiliți în Occident, dar și de străini.

Așa se face că stomatologii constănțeni au consultat, pe lângă pacienții obișnuiți, sute de persoane venite să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc. Această situație a fost întâlnită la foarte multe cabinete dentare.

"Toți am avut astfel de pacienți, plus străini, care au preferat să-și pună dantura la noi, pentru că la ei în țară îi costă de trei-patru ori mai mult", a declarat dr. Nicolae Stroia, medic. Și dr. Angela Pavel spune același lucru. "Datorită lor, numărul clienților a crescut în luna iulie", a precizat cadrul medical.

De precizat că, în România, prețurile sunt de două sau chiar de trei ori mai mici față de restul Europei, tratamentele fiind la aceleași standarde de calitate. Dacă în Constanța au dat 50-60 de lei pe o extracție sau o sută de lei pe o plombă, în Italia i-ar fi costat mult mai mult. Un tratament stomatologic complet i-a costat cu până la 5.000 de euro mai puțin decât în alte țări ale Uniunii Europene. Ca urmare, piața regională i-a atras pe toți.

"Mi-am luat concediu luna aceasta tocmai pentru a-mi pune dantura, dar și să fac plajă", ne-a mărturisit Georgiana, o tânără de 27 de ani, care de cinci ani lucrează în Italia. Ea spune că și-a pus o lucrare din porțelan, care acolo ar fi costat-o extrem de mult.

"În Italia îmi cereau cel puțin 300 de euro pe dinte. Aici am scăpat mult mai ieftin", a adăugat ea.

Turismul dentar a apărut în țara noastră de câțiva ani. Competitivitatea prețurilor tratamentelor dentare este dată, în principal, de costul mai scăzut al manoperei, comparativ cu vestul Europei, tehnica și materialele fiind însă identice cu cele de peste granițe.

Pentru o vizită la dentist, pacientul trebuie să scoată din buzunar cel puțin 70 de lei, pentru o simplă plombă, iar prețurile pot depăși chiar și o sută de lei la anumite cabinete dentare. O extracție, căreia i se adaugă consultația, costă 60 lei, o pulpită - 50 de lei, montarea unei proteze dentare mobile - 500 de lei, cu decontare parțială de la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6206 secunde