Turismul de aventură. Cum vor autoritățile să atragă cât mai mulți turiști pe litoral

778
2

Articole de la același autor

Din ce în ce mai mult, Marea Neagră, nisipul fin de pe plaje, hotelurile renumite nu mai sunt de ajuns pentru a atrage mai mulți turiști pe litoral. Pornind de la această idee, Prefectura Constanța, împreună cu autorități și instituții din Bulgaria, Turcia, Republica Moldova și Georgia, au lansat un proiect comun pentru "Dezvoltarea turismului de aventură în aer liber, în zona bazinului Mării Negre".

Cele cinci țări și-au dat mâna și au stabilit o strategie pentru promovarea activităților de turism de aventură în aer liber. De-a lungul anului în curs, s-au făcut studii de evaluare a activităților de turism de aventură în aer liber existente, în toate cele cinci state. Proiectul a culminat, ieri, la Constanța, cu deschiderea Târgului de Turism.

De la bungee jumping în România, la canotaj în Bulgaria, motocros, enduro în Georgia, surf cu zmeul în Turcia, ciclism montan sau alergări montane în Moldova, offroad sau rafting, iubitorii de adrenalină au la dispoziție numeroase posibilități de a-și petrece vacanțele, atât în țară, cât și în străinătate, în bazinul Mării Negre. Toate informațiile despre unde pot face aceste sporturi și ce pot vizita în cele cinci țări, le pot găsi pe site-ul www.blacksea-adventure.travel, creat în cadrul proiectului. Vă vine să credeți sau nu, pe site-ul respectiv, apar, în județul Constanța nici mai mult nici mai puțin de 112 obiective turistice care pot fi o atracție. Printre ele figurează Mormântul lui Hipogeu, Muzeul Callatis, Valea Canaraua Fetii din Băneasa, Rezervația de mufloni de la Negureni, Rezervația Naturală de la Fântânița, Insula Ada de pe lacul Tașaul, Rezervația Dunele Marine de la Agigea și Mănăstirea "Sfânta Cruce", din localitatea Crucea.

Distracție și adrenalină

"Că vorbim de ciclism, de offroad sau orice alt fel de a se distra în vacanță, toate acestea pot fi considerate turism de aventură. Fiecare dintre noi și fiecare din autoritățile locale implicate în proiect pot veni cu propriile idei în ce privește acest program. Această strategie este de a folosi ceea ce avem deja la dispoziție. Este începutul unui drum lung și este o invitație să participe oricine dorește la acest drum și la toate activitățile de program", a declarat prefectul județului Constanța, Constantin Ion.

În cadrul Târgului de Turism pe care îl puteți vizita astăzi, la Complexul Expozițional din Mamaia, fiecare stat își prezintă oferta pentru turismul de aventură. La standul României, aflăm că putem ostoi pofta de adrenalină la Paradis Land, parcul de aventuri din Neptun, la Eforie Aqua Park, dar și în multe alte locuri de pe litoral. Prezentă la deschiderea târgului, Corina Martin, președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, a spus că un astfel de proiect nu ar avea niciun succes fără operatorii privați. "Noi, țările de la Marea Neagră și din regiunea balcanică, trebuie să strângem rândurile și să facem mai mult pentru această zonă a Europei. Avem de dus o luptă cu turismul din Europa de Vest și Europa de Nord", a completat Corina Martin.

Comentează știrea

andreotti
21 august 2015
...

essayez de faire du cyclisme sur les routes du littoral et campagne environnante sans camions qui vous frolent n sans les chiens a vos mollets ...! commencez par assainir le paysage des nuisibles pour arriver a un environnement paisible gai et vacancier avant de sauter a l elastique ...verifiez que vos ambitions soient bien accrochees aux desirs des citoyens et non des politiques !

Marius
21 august 2015
Avem adrenalia

Deocamdata offroad este cam peste tot in Romania. Cand pleci la drum nu lipseste adrenalina. Fie ca poti fi atacat de talhari,poti fi accidentat pe sosea de betivi sau insi cu ciomege si cutite in masinile lor,fie ca esti mereu tinta hotilor,tot adrenalina aduce. Oricum,daca si asa se intalnesc reprezentanti din mai multe tari,ar fi cazul ca patroneii romani sa-si ia notite si chiar sa faca ceva bun,nu dupa capetele lor proprii,neinspirate de minti limpezi.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4077 secunde