Turco-tătarii sărbătoresc Qurban Bayram-ul la restaurantul "Mandala"

Miercuri, 22 August 2018, 19:05
497
În perioada 21-24 august, etnicii noștri musulmani sărbătoresc Qurban Bayram-ului, unul dintre cele mai importante evenimente religioase islamice. Cu această ocazie, Comitetul de Reorganizare al Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România (UDTTMR) organizează astăzi, de la ora 17.00, la restaurantul "Mandala" din Mamaia, o seară specifică tătărească alături de cunoscuta formația vocal-instrumentală tătărească "Edy Band". 


Astfel, pe lângă preparatele culinare alese, specifice sărbătorii, muzica și dansurile tradiționale, programul va mai cuprinde și momente artistice pentru copii, susținute de animatori. 


"Petrecerea de Qurban Bayram este o continuare a șirului de evenimente inițiate de noi. Ne dorim să ne bucurăm împreună de această Sărbătoare Sfântă, noi, toți cei care împărtășim aceleași principii și valori. Invităm toți membrii comunității tătare, și nu numai, alături de noi, în dulcele stil dobrogean!", este mesajul Comitetului de Reorganizare a UDTTMR.


Potrivit tradiției islamice, credincioșii au obligația ca în această perioadă să sacrifice un batal, o oaie sau o vită. Carnea astfel obținută de la animalul sacrificat se împarte în trei părți, astfel: prima parte va fi consumată de familia sa, a doua parte este dăruită prietenilor și cunoscuților, iar a treia parte se dă ca pomană persoanelor cu posibilități materiale reduse. 


În acest interval de timp, musulmanii trebuie să se împace, să fie uniți și să se gândească și la cei săraci, la cei flămânzi, la cei care au nevoie de ajutor. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2374 secunde