S-o vedem și p-asta!

Trotuare pavate în toate cartierele Constanței și stâlpi pentru oprirea urcării mașinilor pe ele

10357
18

Articole de la același autor

De câteva săptămâni, strada Pandurului din Constanța este în reparații. Se asflatează șoseaua și se refac trotuarele. Au fost schimbate bordurile, iar pavelele sau asfaltul vechi a fost înlocuit cu dale noi și moderne. Însă o mare parte din trotuar este ocupat, în continuare de mașinile localnicilor zonei.


Situația se va schimba însă în perioada următoare, promit cei de la Confort Urban, deoarece vor fi montați stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să urce pe trotuar decât în dreptul proprietății, pentru a parca mașina în curte. Mai mult decât atât, veștile bune curg de la autoritățile locale care spun că astfel de trotuare pavate vor avea, în viitorul apropiat toate cartierele municipiului.


Deseori constănțenii s-au plâns că nu mai au pe unde să meargă pe trotuare, că fie sunt pline de gropi, fie ocupate de autovehicule. Cele mai supărate sunt mămicile, care sunt nevoite să iasă cu căruciorul pe carosabil, pentru a ocoli mașinile parcate. 


"În Faleză Nord, dacă nu sunt mașini pe trotuar sunt gropi de intră căruciorul cu totul. Sunt nevoită să ies în parc, căci pe lângă casă nu ai pe unde să te plimbi", povestește o constănțeancă. Supărarea îi este împărtășită și de alte mămici, din alte zone ale Constanței. 


"Eu stau pe Baba Novac, în cartierul Tineretului. Am gemeni, deci cărucior dublu. Trotuarele nu prea există aici, iar unde sunt nu avem cum să ne plimbăm pentru că întâlnim stâlpi de iluminat și nu putem trece cu căruciorul. De asemenea, dacă mergem să ne plimbăm în cartierul Compozitorilor, nu avem loc de copacii plantați pe trotuare. Așa că tot strada o folosim", spune o mămică.


Nici pe strada Eliberării nu este mai bine, iar în zona Anda de-abia se strecoară o persoană singură… "Veniți prin zona Anda… În afară de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nu găsești niciun trotuar pe care să poți merge, nici măcar tu singur, ce să mai zic de căruț pentru bebe", ne scrie un alt părinte.


Stâlpi pe trotuare pentru a interzice parcarea mașinilor


Dintre toate cartierele din oraș, autoritățile locale au ales să înceapă reabilitarea trotuarelor cu strada Pandurului. Însă ne asigură că vor continua și alte zone ale municipiului. 


"Acel trotuar a fost executat cu dale deoarece acolo au fost tot dale și s-a dorit păstrarea caracterului zonei. Oamenii reclamau că nu puteau să meargă pe trotuare, că se împiedică, cu bastoanele, că li se rup tocurile. Am optat pentru acest tip de dale de culori gri și cărămiziu pentru a se armoniza cu zona. 


Însă, după ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare vor fi montați acei stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să parcheze pe trotuare. Se va permite doar accesul către proprietate, pentru a fi parcat autovehiculul", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul general interimar al Confort Urban, Florin Andrei Constantin.


Potrivit acestuia, reabilitarea trotuarelor va continua și în celelalte cartiere ale municipiului, însă deocamdată nu a fost stabilit cu care se va începe. "Încă nu este definit programul lucrărilor de sistematizare, avem o schiță a graficului, doar ce s-a aprobat bugetul și se lucrează la definitivarea proiectelor. În cursul săptămânii viitoare vom clarifica programul lucrărilor", a mai spus directorul Confort Urban.


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Cetatean
4 aprilie 2017
Parcari

Daca tot pun stalpi sa nu mai urcam pe trotuare atunci sa faca parcari.

marin
4 aprilie 2017
strazi mai intai

Cred ca mai intai trebuie sa avem toate strazile din Constanta asfaltate si apoi sa ne ocupam de trotuare. Domnul primar sa mearga de exemplu in cartierul Veteranilor sa vada strazile care nu exista, trotuare nici atat. Nu sunt utilitati elementare, de exemplu apa potabila si noi punem pavele noi pe trotuare. Constanta trebuie dezvoltata uniform. Ne concentram pe anumite zone si restul vai de mama lor. Rusine domnul primar Fagadau !

Dragnea
4 aprilie 2017
Așa DA

Bravo primăriei dacă face acest lucru , uitațivă în toate cartierele unde sunt case că proprietarii își parchează mașinile pe trotuar s-au în stradă nu în curte.

Constantean
4 aprilie 2017
Eu ma impiedic de pavele

Pavelele mai vechi stau mai jos sau mai sus, in functie de lăsarea terenului sau iarba de sub ele. In primul rând ar trebui lărgite trotuarele si construite parcări etajate.

Automobilist
4 aprilie 2017
Gramatica

Ai dreptate analfabetule !

un constantean
4 aprilie 2017
faceti mai multe

asfaltati strazile cu gropi, faceti parcari (chiar supraetajate daca e posibil), montati stalpi din beton armat nu din plastic (vedeti Buc.). dati dovada ca vreti sa faceti ceva util pentru oras si cetateni!

Gigi
4 aprilie 2017
Cetatene....

Aici nu este vorba despre un cartier de blocuri.....unde se parcheaza pe trotuar ! Aici sunt case , si toti au curte unde sa-si parcheze masinile....dar lelea ese cucoana mare !

Răspuns la: Parcari
Adăugat de : Cetatean, 4 aprilie 2017
Daca tot pun stalpi sa nu mai urcam pe trotuare atunci sa faca parcari.
Mihai
4 aprilie 2017
Trotuare

Exista nenumarate coduri de bune practici la nivel european in care se declara ca un trotuar trebuie sa fie de minim 1500 mm, in cazuri speciale (stalpi de iluminat, cutii de telecom, samd) aceasta putand fi micsorat (doar pt cazurule respective) la 900 mm. Acum atentie - aceste distante sunt de la gard/zid pana la margine interioara a bordurii, pt ca bordure nu face paste din trotuar atata vreme cat nu este la acelas nivel. Mai sunt si alte specificatii privind inclinarea longitudidonala/transversala dar deja e prea mult pt noi. Poate ca jurnalistul ar trebui sa intrebe si un "independent" recte un urbanist/architect...

Dorel
4 aprilie 2017
o idee bună !

Dacă șoferii vor fi obligați să parcheze lângă trotuar, atunci ar fi bine să se facă străzile cu sens unic, deoarece nu vor mai avea loc să treacă două mașini una pe lângă alta pe străzile din cartiere. Cum o să se rezolve această problemă pe aleile dintre blocuri ? Singura rezolvare sunt parcările subterane sau supraterane. Să nu se mai construiască blocuri fără parcare subterană, sau parcare la parter , iar blocul să fie construit începând cu etajul 1 pe piloni, cum de altfel sunt câteva în oraș și astfel apartamentele sunt ferite și de inundații.

Soferul
4 aprilie 2017
Trotuare si parcari amenajate

Destui soferi care nu cunosc reguli de circulatie/parcari si nu garaje riscante sau piedici galbene/cine poate verifica 'comerciantii' de pe str poporului?

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5094 secunde