€ 4.7601
£ 5.4034
$ 4.2755

Mai multe ştiri online:
S-o vedem și p-asta!

Trotuare pavate în toate cartierele Constanței și stâlpi pentru oprirea urcării mașinilor pe ele

Ştire online publicată Marţi, 04 Aprilie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
De câteva săptămâni, strada Pandurului din Constanța este în reparații. Se asflatează șoseaua și se refac trotuarele. Au fost schimbate bordurile, iar pavelele sau asfaltul vechi a fost înlocuit cu dale noi și moderne. Însă o mare parte din trotuar este ocupat, în continuare de mașinile localnicilor zonei.


Situația se va schimba însă în perioada următoare, promit cei de la Confort Urban, deoarece vor fi montați stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să urce pe trotuar decât în dreptul proprietății, pentru a parca mașina în curte. Mai mult decât atât, veștile bune curg de la autoritățile locale care spun că astfel de trotuare pavate vor avea, în viitorul apropiat toate cartierele municipiului.


Deseori constănțenii s-au plâns că nu mai au pe unde să meargă pe trotuare, că fie sunt pline de gropi, fie ocupate de autovehicule. Cele mai supărate sunt mămicile, care sunt nevoite să iasă cu căruciorul pe carosabil, pentru a ocoli mașinile parcate. 


„În Faleză Nord, dacă nu sunt mașini pe trotuar sunt gropi de intră căruciorul cu totul. Sunt nevoită să ies în parc, căci pe lângă casă nu ai pe unde să te plimbi”, povestește o constănțeancă. Supărarea îi este împărtășită și de alte mămici, din alte zone ale Constanței. 


„Eu stau pe Baba Novac, în cartierul Tineretului. Am gemeni, deci cărucior dublu. Trotuarele nu prea există aici, iar unde sunt nu avem cum să ne plimbăm pentru că întâlnim stâlpi de iluminat și nu putem trece cu căruciorul. De asemenea, dacă mergem să ne plimbăm în cartierul Compozitorilor, nu avem loc de copacii plantați pe trotuare. Așa că tot strada o folosim”, spune o mămică.


Nici pe strada Eliberării nu este mai bine, iar în zona Anda de-abia se strecoară o persoană singură… „Veniți prin zona Anda… În afară de trotuarele de pe bulevardul Aurel Vlaicu, nu găsești niciun trotuar pe care să poți merge, nici măcar tu singur, ce să mai zic de căruț pentru bebe”, ne scrie un alt părinte.


Stâlpi pe trotuare pentru a interzice parcarea mașinilor


Dintre toate cartierele din oraș, autoritățile locale au ales să înceapă reabilitarea trotuarelor cu strada Pandurului. Însă ne asigură că vor continua și alte zone ale municipiului. 


„Acel trotuar a fost executat cu dale deoarece acolo au fost tot dale și s-a dorit păstrarea caracterului zonei. Oamenii reclamau că nu puteau să meargă pe trotuare, că se împiedică, cu bastoanele, că li se rup tocurile. Am optat pentru acest tip de dale de culori gri și cărămiziu pentru a se armoniza cu zona. 


Însă, după ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare vor fi montați acei stâlpi care nu le vor mai permite șoferilor să parcheze pe trotuare. Se va permite doar accesul către proprietate, pentru a fi parcat autovehiculul”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul general interimar al Confort Urban, Florin Andrei Constantin.


Potrivit acestuia, reabilitarea trotuarelor va continua și în celelalte cartiere ale municipiului, însă deocamdată nu a fost stabilit cu care se va începe. „Încă nu este definit programul lucrărilor de sistematizare, avem o schiță a graficului, doar ce s-a aprobat bugetul și se lucrează la definitivarea proiectelor. În cursul săptămânii viitoare vom clarifica programul lucrărilor”, a mai spus directorul Confort Urban.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8773 secunde