Trei operatori de plajă, amendați că nu au demolat la termen construcțiile ilegale

337

Articole de la același autor

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) au amendat cu câte 35.000 de lei trei dintre cei patru operatori de plajă, care nu au dezafectat în termen construcțiile ridicate ilegal pe sectoarele de plajă pentru care au încheiate contracte de închiriere cu A.B.A.D.L. Pentru cel de-al patrulea (Pantheon Management SRL) s-au solicitat clarificări în ceea ce privește actele tehnico-juridice deținute înainte de dispunerea demolării.


Trei dintre operatorii de plajă - Quick Class SRL, Mystic Beach SRL și Mega Telecom Solution – au fost amendați conform prevederilor Ordonanței de urgență nr. 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere cu câte 35.000 de lei pentru neconformitățile constatate: nerespectarea măsurilor date în timpul controlului, depozitarea materialelor de construcții pe plajă și realizarea de construcții fără acte tehnico-juridice.


Reamintim că vineri, 8 mai, inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au notificat patru operatori de plajă (Quick Class SRL, Mystic Beach SRL, Pantheon Management SRL și Mega Telecom Solution) cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcțiile ilegale și le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea inițială, potrivit prevederilor contractului cadru de închiriere a plajei Mării Negre.
Cei trei operatori de plajă amendați au început încă de ieri dimineață dezafectarea amenajărilor ilegale, iar în cazul unuia dintre operatorii mai sus menționați, respectiv - Mega Telecom Solution, s-a dispus deplasarea utilajelor A.B.A.D.L. și a lucrătorilor instituției, pentru a începe operațiunea de demolarea a construcțiilor, dar acesta începuse această operațiune. Până la finalul zilei de ieri, deja anexele beach-barului au fost dezafectate - 2 foișoare din lemn, platforma din lemn de peste 20 mp și dotările din interiorul barului, iar operatorul s-a angajat ca până la sfârșitul săptămânii plaja să fie curățată de toate tipurile de materiale de construcții. 


Echipa Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral va monitoriza zilnic activitatea de demolare a construcțiilor de pe plajele litoralului românesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3422 secunde