Tratamentele empirice, mai periculoase decât Covid-19. Nu există rețete miraculoase!

458
Tratamentele empirice, mai periculoase decât Covid-19. Nu există rețete miraculoase! - fondtratamentebun-1586699401.jpg

Articole de la același autor

Pe măsură ce noul coronavirus se răspândește, a devenit evident pentru noi toți că riscul de a ne îmbolnăvi este extrem de mare. În disperarea de a nu se infecta, oamenii caută tot felul de soluții, care mai de care mai ciudate și neortodoxe. Medicii atrag atenția însă că singura metodă de a ne proteja este să respectăm regulile de igienă și să stăm în casă.

Frica de a ne îmbolnăvi de Covid-19 ne face pe mulți dintre noi să căutăm tot felul de soluții care să ne ferească de temutul virus. Așa au început să circule pe rețelele de socializare tot felul de rețete "miraculoase" care ar ține virusul departe, l-ar omorî sau chiar ne-ar face imuni la el. Din păcate, specialiștii spun că aceste așa-zise remedii ar putea fi chiar mai periculoase decât virusul în sine.

Pe grupurile aplicației whatsapp este răspândită, de câteva zile, "o veste super", cu o rețetă scrisă cu numeroase greșeli gramaticale, lucru care nu i-a împiedicat pe mulți constănțeni să spună că o vor încerca. "Informațiile provine din Israel, țară binecuvântată de Dumnezeu... Rețeta este simplă: lămâie, bicarbonat. Se amestecă și se bea ceai fierbinte, în fiecare după-amiază. Acțiunea lămâii cu bicarbonat fierbinte ucide imediat virusul, în elimină complet din organism. Aceste două componente alcalinizează sistemul imunitar, deoarece la căderea nopții, sistemul devine acid și apărările sunt mai mici. Acesta este motivul pentru care poporul Israel este relaxat în ceea ce privește acest virus atât de mare. Toți cei din Israel beau o cană de apă caldă cu lămâie și puțin bicarbonat noaptea, deoarece acest lucru este dovedit că ucide virusul. Îl împărtășesc cu toată familia și prietenii mei, astfel încât niciunul dintre noi să nu primească virusul. O las la criteriile tale", este conținutul mesajului devenit viral. (n.r. greșelile aparțin celui care transmite mesajul).

Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase, susține că principala metodă de a ne feri de infectarea cu noul coronavirus este menținerea unei igiene stricte, virusul fiind transmis în mod special prin contact cu suprafețe contaminate. Iar tratamentul, în caz de infecție, trebuie stabilit de un medic, nicidecum luat de fiecare, cum consideră că e mai bine.



"Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase!"


Reprezentanții Ministerului Sănătății, de asemenea, recomandă o medicație stabilită în prealabil de medicul de familie sau medicul specialist și ignorarea acelor sfaturi ce circulă pe internet. "Medicul fiecăruia dintre noi este cel mai în măsură să decidă ce medicamente puteți sau nu puteți lua în contextul epidemiei de coronavirus. Nu modificați schema de tratament pe care o luați de obicei fără ca acest lucru să fie indicat de către medic. Rețelele de socializare și aplicațiile de mesagerie sunt inundate de informații false despre tratamente pentru noul coronavirus. Nu vă lăsați păcăliți de soluțiile miraculoase răspândite pe internet deoarece acestea vă pot pune sănătatea în pericol", subliniază ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Astfel, principala sursă de informare ar trebui să fie medicul de familie sau medicul specialist care ne monitorizează sănătatea, în cazul pacienților cu boli cronice. Tot cei de la Ministerul Sănătății infirmă și informația care tot circulă cum că inhalarea de aer fierbinte distruge coronavirusul. "O informație fals atribuită Organizației Mondiale a Sănătății circulă pe internet în ultimele zile. Conform acesteia, inhalarea de aer cald din interiorul unei saune sau cu ajutorul unui uscător de păr poate ucide coronavirusul înainte ca acesta să producă infecția. Nu există dovezi științifice care să confirme distrugerea coronavirusului aflat deja în căile respiratorii prin inhalarea de aer fierbinte. Practici neobișnuite, precum inhalarea de aer fierbinte cu ajutorul unui uscător de păr, pot provoca accidente sau leziuni neprevăzute. Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar!", avertizează specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9098 secunde