Tranzitarea Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții

158
Tranzitarea Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții - image20200182358681441bogdanaure-1598707755.jpg

Articole recomandate

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó, acesta din urmă confirmând că tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții, potrivit Agerpres.ro.


"În cadrul discuției a fost obținută confirmarea, din partea ministrului Péter Szijjártó, că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria, respectiv accesul cetățenilor români - lucrători transfrontalieri nu vor fi afectate. Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei. De asemenea, a sugerat ca autoritățile polițienești de resort din cele două state să mențină un contact apropiat în perioada imediat următoare pentru eventuale clarificări tehnice", precizează un comunicat transmis de MAE.


Convorbirea a avut loc în continuarea demersurilor întreprinse de Ministerul Afacerilor Externe pentru obținerea din partea autorităților ungare a unor clarificări privind informațiile apărute în spațiul public referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.


Ministrul Bogdan Aurescu a solicitat interlocutorului informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români - lucrători transfrontalieri.


Ministerul reamintește că, în prezent, sunt aplicabile următoarele condiții de tranzit pentru pasageri:


- durata tranzitului să nu depășească 24 de ore;


- persoanele să nu prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19;


- să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării și țara de destinație, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către țara de destinație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6224 secunde