Transportatorii de mărfuri periculoase, avertizați de inspectorii ITM

289
Transportatorii de mărfuri periculoase, avertizați de inspectorii ITM - transportatorii-1541178014.jpg

Articole de la același autor

Timp de patru luni, în perioada aprilie - octombrie, inspectorii de muncă din județul Constanța au desfășurat o serie de acțiuni de control privind verificarea modului în care se respectă cerințele de securitate pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase.

Potrivit șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola, controalele au urmărit atingerea mai multor obiective. Dintre acestea, amintim diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii care desfășoară activitate în domeniul transportului rutier de mărfuri periculoase a prevederilor legale în domeniu. Totodată s-a avut în vedere și creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

În aceste acțiuni de control s-a urmărit cu precădere modul în care angajatorii respectă prevederile legale din domeniul securității și sănătății în muncă privitor la: utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă; organizarea activității de securitate și sănătatea în muncă; pregătirea și instruirea personalului în domeniul securității și sănătății în muncă; supravegherea stării de sănătate a salariaților; utilizarea și întreținerea echipamentelor de muncă, destinate transportului rutier de mărfuri periculoase, precum și modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse cu ocazia altor controale.

În urma verificărilor amintite, 23 de angajatori au primit 50 de avertismente și s-au dispus măsuri de remediere pentru actualizarea instrucțiunilor proprii de securitate și sănătate ținând cont de substanțele periculoase. În același timp, ei au fost sancționați pentru semnalizarea corespunzătoare de securitate, acolo unde sistemele de semnalizare erau incomplete sau anumite pictograme erau deteriorate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4271 secunde