Transportatorii de marfă din Constanța, verificați de inspectorii fiscali

228
1
Transportatorii de marfă din Constanța, verificați de inspectorii fiscali - spit8-1521656675.jpg

Articole de la același autor

Transportatorii de marfă au intrat în atenția inspectorilor de la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța. Astfel, încă de la finele anului trecut, o echipă mobilă de control verifică în teren autorizațiile de circulație privind taxa de folosire tramă stradală. 


Obligația achitării taxei de folosire tramă stradală revine persoanelor fizice și juridice care dețin autovehicule concepute și construite pentru transport mărfuri, pentru utilizarea drumurilor care se află în administrarea municipiului Constanța. 


"Pentru neachitarea taxei datorate de către utilizatorii autovehiculelor verificate, se aplică amenzi contravenționale cuprinse între 250 lei și 1.000 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, cuprinsă între 0 - 5 tone, inclusiv, și între 1.000 și 2.500 lei pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată/masa încărcată maxim admisă din punct de vedere tehnic, de peste cinci tone", precizează directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 


Potrivit acesteia, achitarea și obținerea autorizației de circulație privind taxa de folosire tramă stradală pot fi realizate și online, pe site-ul www.spit-ct.ro. De asemenea, pentru verificarea autenticității autorizațiilor de circulație emise, SPIT a implementat pe site-ul instituției butonul Verifică autorizații circulație din cadrul secțiunii Servicii Online. 


Cuantumul taxei datorate poate fi consultat pe site-ul instituției, accesând secțiunea Legislație/Hotărâri ale Consiliului Local/HCL 416/2017 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2018/Anexa nr. 5 - Capitolul III. 


"În situația în care traseul autovehiculului impune parcurgerea unor artere cu limitare de tonaj și transportul depășește limita maximă admisă aferentă acestor artere, accesul este permis numai cu condiția achitării taxei corespunzătoare multiplicată de trei ori", mai explică șeful SPIT. 


Comentează știrea

trac
22 martie 2018
Dna Uzun

o excroaca care participa la furtul banilor nostrii

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4372 secunde