Trandafirii și crizantemele, florile preferate ale constănțenilor

333
Trandafirii și crizantemele,  florile preferate ale constănțenilor - flori1-1477064369.jpg
Constanța se află pe locul al treilea în topul județelor cu cea mai spectaculoasă creștere a vânzărilor de flori, după București și Harghita. Constănțenii cumpără mai ales trandafiri, dar și crizanteme și orhidee. Potrivit unui studiu recent, realizat de o companie care vinde flori online, constănțenii sunt tot mai inte-resați de acest cadou sigur și la îndemână.

În topul florilor preferate sunt tran-dafirii, crizantemele, orhideelor, hortensiile, lalelele, crinii, freziile, bujorii, gerbera și garoafele. În România, cererea anuală este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în țară. Celelalte 73 de milioane sunt importate din țări precum Olanda, Ungaria, Turcia și chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, reprezentanții Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în județul Constanța. Spre deosebire de anul 2013, când s-a înregistrat o perioadă de vârf pentru suprafețele cultivate, în 2015 în Constanța au fost plantate flori doar pe un singur hectar, în scădere cu 50 la sută. Astfel, Constanța se situează pe locul 16 la nivel național din acest punct de vedere.

De asemenea, la sfârșitul anului 2015, în Constanța existau 98 de companii, în condițiile în care la nivel național funcționau peste 2.350 de întreprinderi. "Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie că e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie că ne referim la un aranjament sofisticat și spectaculos, cu siguranță va surprinde plăcut persoana care îl primește", a declarat Marina Popescu, directorul general al Floria.ro. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 21 Februarie 2015
Stire din Social : Ce cumpără românii de 1 și 8 martie
Luni, 16 Iunie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri pentru flori frumoase
Pagina a fost generata in 0.2749 secunde