€ 4.7204
£ 5.2539
$ 4.2231

Mai multe ştiri online:

Trafic infernal la Constanța! Prioritatea pentru autobuze, o soluție eficientă

Ştire online publicată Joi, 08 Februarie 2018. Autor: Alina RADU
Constanța este un oraș aglomerat, unde traficul se desfășoară cu dificultate mai ales în orele de vârf. Pentru a ajuta la prevenirea accidentelor rutiere, dar și pentru a descongestiona traficul, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța vine cu o soluție eficientă: demararea acțiuniii „Prioritate pentru autobuze”.

Așadar, în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor RATC au fost lipite însemne ce le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atât la ieșirea din stațiile uzuale, cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole.

Respectarea acestei sugestii va atrage după sine descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.

Totodată, posesorii de autoturisme sunt rugați să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales să evite staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.

Să nu uităm că acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în art. 131, alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006:

„La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordură este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic”, se spune într-un comunicat de presă remis de RATC. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7469 secunde